Mitral kapak onarımı ile yeniden sağlığına kavuştu

1996 yılında rahatsızlanan ve ilk ameliyatını olan geçtiğimiz günlerde yürüyememe, halsizlik, nefes darlığı hissi gibi şikayetlerle Özel Optimed Hastanesi'ne başvuran Muhtena Gürler (52) önce a

GÜNDEM 8.07.2019 15:15:00 0
Mitral kapak onarımı ile yeniden sağlığına kavuştu

23 yıl önce ilk ameliyatını olan ve uzun yıllardır Özel Optimed Hastanesi Kardiyoloji Uzmanlarından Ekrem Coşkun Pınar’ın hastası olan 52 yaşındaki Muhtena Gürler, geçtiğimiz günlerde yürüyememe, halsizlik, nefes darlığı hissi gibi şikayetlerle Özel Optimed Hastanesi’ne başvurdu. Anjiyo yapılan Gürler’in ameliyat edilmesine karar verilirken, ameliyat korkusu nedeniyle vazgeçtiğini söyleyen hasta, doktorlar tarafından ikna edilerek yeniden ameliyat olmaya karar verdi.

 

TAVURCU EDİLDİ

 

Hastayı ameliyat eden Özel Optimed Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gündüz Yümün “İlk ameliyatında mitral kapak onarımı olan hasta zamanla kapakta deformasyon olduğu için hem bozuk mitral kapağı değiştirildi, hem de bozulan triküspit kapağı onarılarak ameliyat tamamlandı ve sağlığına kavuşan hastamızı taburcu ettik” dedi.

 

“ŞİMDİ ÇOK RAHATIZ”

 

Önce korktuğunu ve ameliyat olmak istemediğini söyleyen Muhtena Gürler, “Önce korktuk ama şimdi çok rahatız” diyerek Optimed hekimlerime ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ