Babama bir altın kemer borcum vardı

Edirne Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibi Orhan Okulu'yu finalde yenerek Başpehlivanlığa kazanan Ali Gürbüz'ü makamında ağırlayan

GÜNDEM 8.07.2019 14:56:00 0
Babama bir altın kemer borcum vardı

658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanlığı kazanan Ali Gürbüz; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Başkanlık Makamında bir araya geldi.

 

HERKESİ MUTLU ETTİ

 

Ziyarette konuşan Başkan Gürkan, “Öncelikle sevgili kardeşimi kutluyorum. Ali Gürbüz çok uzun süredir, çok ciddi bir çalışmayla 658. Kırkpınar’a hazırlandı. Bunu biliyorum, takip ediyorum. Bu Kırkpınar’da hem hava sıcaklığının etkisi hem başpehlivanlık kategorisinde birkaç yıldır çok genç pehlivanların da başa yükselmesi nedeniyle gerçekten de bütün güreşler kıran kırana geçti. Yağlı güreşin özüne, ruhuna, geleneklerine uygun bir şekilde geçti. Elbette hepimiz gönlümüzde bir isim saklıyoruz. Kimimiz söyleyebilir, kimimiz söyleyemez prosedür gereği. Ama Ali Gürbüz’ün başpehlivanlığı kazanması; başpehlivanlığını ilan etmesi herkesi mutlu etti” dedi.

 

“EBEDİ SAHİBİ OLUNCA HEYKELİNİ DİKECEĞİZ”

 

Gürbüz’ü başarısından dolayı kutlayan Gürkan, “Hem kupa hem de altın kemer Ali’ye yakıştı hem de çok yakıştı. İnşallah 659’da, 660’ta bunu devam ettirerek ebedi altın kemerin sahibi olur. Ben de altın kemeri ebedi sahibi olarak Ali Gürbüz’e takdim etmekten mutluluk duyarım. Altın kemerin ebedi sahibi olunca dualı çayıra heykelini dikiyoruz. Orada da ölümsüzleşmiş oluyor. Sevgili Ali’nin babası olan eski başpehlivanlardan Recep Gürbüz’ü minnet ve rahmetle anıyorum. Dün onun ruhunu da şehadetti kardeşimiz” dedi.

 

“BABAMA, SEVENLERİME BİR ALTIN KEMER BORCUM VARDI”

 

Başpehlivan Ali Gürbüz de 658 yıldır yapılan Kırkpınar’ı, UNESCO’nun dünya tarih mirası olarak kabul ettiğini, Türkiye’nin değil dünyanın en eski organizasyonu olduğunu belirterek “Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olmak gerçekten önemli ve onur verici. Çünkü Kırkpınar’da başpehlivan olmak Türkiye Cumhuriyeti’nin o yıl ki başpehlivanını belirliyor. Bu anlamda çok önemli. Bu sahada uzun bir zamandan sonra birinci olduğum için gerçekten de çok mutluyum. Babama, beni sevenlere bir altın kemer borcum vardı. Bu kemer borcumu ödediğim için çok gururluyum. Başkanımız Recep Gürkan da her sene çok başarılı bir organizasyon yapıyor. Kırkpınar’ın çıtasını yükseltti” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE