Lisanslı depolara mahsul alımları başladı

Keşan'da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. Şube Müdürlüğü'ndeki lisanslı depolarda mahsul alımına başlandı.

GÜNDEM 7.07.2019 09:09:00 0
Lisanslı depolara mahsul alımları başladı

Beraberinde Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz ve Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen ile birlikte TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. Şube Müdürlüğü'nü eden ve ardından Şube Müdürü Ali Gücüyeter ve üreticilerle görüşen AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Sözcüsü Dr. Fatma Aksal, mahsul açısından bereketli bir yıl yaşandığını belirtti.

 

VERİM ÇOK İYİ

 

Verimin tüm Edirne genelinde çok iyi olduğunu kaydeden Aksal “Lisanlı depolara alıma başladık. Tarımda gelecek lisanslı depoculukta. Bugün itibariyle de alımlara başladı. Hem TMO adına alım yapıyoruz, hem de üreticimiz istiyorsa kendi adına da ürününü buraya getirip teslim ediyor. Üreticimiz kendi adına buraya ürününü teslim ediyorsa sertifikasını alıyor ve ürününün yüzde 75 karşılığını 9 ay taksitle ve sıfır faizle Ziraat Bankası'ndan kredi olarak çekebiliyor. Bu çok büyük bir imkan. Üretici eskiden gidiyor, birine ürününü veriyordu ve fiyatlar arttığında hesaplaşıp, satıyordu. Artık istediğinize satabiliyorsunuz ve beklemeniz de gerekmiyor. Üreticinin doğal olarak sezonda paraya ihtiyacı var. Ürünün en bol olduğu dönemde ürününüzü düşük fiyata satmak zorunda kalmıyorsunuz. Ama satmak istiyorsanız da TMO adına ürününüzü döküp, paranızı alabiliyorsunuz" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ