Sürücü olası bir faciayı önledi

Malkara'da freni boşalan ve yokuş aşağıya hızla inen kamyonun sürücüsü korna çalıp bağırarak olası bir faciayı engelledi. Kamyonun devrilmesi sonucu yaralanan sürücüsü Ali Turan ambulansla

GÜNDEM 7.07.2019 09:03:00 0
Sürücü olası bir faciayı önledi

Kaza, Malkara'nın Keşan ilçesi çıkışında meydana geldi. Malkara'dan yüklediği yaklaşık 500 saman balyasını Edirne'nin İpsala ilçesine götüren Mehmet Ali Turan'ın kullandığı 59 ABD 545 plakalı kamyonun Temizer Caddesi üzerinden yokuş aşağı inerken freni boşaldı.

 

BAĞIRARAK YOLDAN GEÇENLERİ UYARDI

 

Frenin boşaldığını fark eden kamyon sürücüsü Turan, korna çalıp 'kaçın' diye bağırarak olası bir faciaya engel oldu. Yaklaşık 200 metre kontrolsüz şekilde giden kamyon, yön tabelası ile kaldırıma vurarak yola devrildi. Kazada yaralanan sürücü Mehmet Ali Turan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Malkara Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI

 

Trafik ekipleri tarafından yapılan incelemede kamyonun freninin patladığı ve kamyonun yaklaşık 200 metre kontrolsüz şekilde ilerlediği tespit edildi. Keşan - Malkara Karayolunun kullanılan yan yolu ise uzun bir süre trafiğe kapatıldı. Saman Balyaları başka bir kamyona aktarılıp kamyonun yoldan kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

 

Haber / Yakup KARATEPE