Kent Konseyi'ne Dinç başkan

Lüleburgaz Kent Konseyi'nin genel kurul toplantısında başkan ve yürütme kurulu üyeleri seçildi. Seçimde mevcut başkan Bülent Önder 46 oy alırken, 64 oy alan Binnur Dinç, Kent Konseyi'nin yeni baş

GÜNDEM 5.07.2019 14:14:00 0
Kent Konseyi

Lüleburgaz Kent Konseyi’nin genel kurulu önceki akşam saat 20:00’da Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde yapıldı.

 

“İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ”

 

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ve Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Bülent Önder’in konuşmasının ardından konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli             “Yerel demokrasinin en önemli yapı taşlarından biri Kent Konseyleridir. Kent Konseyi; halkın yönetime katılmasını, halkın kentine sahip çıkmasını, kentlerin yaşam kalitesinin artırılmasını, vatandaşların kentle ilgili görüş ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmesini sağlayan katılımcı ve demokratik bir oluşumdur. Bu doğrultuda; Lüleburgaz Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz bütün etkinlik ve faaliyetlerde kentimizdeki sivil toplum kuruluşları ve Kent Konseyimiz ile işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

 

“BUNDAN SONRA DA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK”

 

2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Kent Konseyi’nin kentte ortak aklın oluşumuna hizmet eden, halkla belediye arasında güçlü bir bağ kurulması için çalışan, kent demokrasisine ciddi katlıklar sunan bir kuruluş olarak çalıştığını ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğini kaydeden Gerenli “Kurulduğu günden bu güne kadar hizmet etmiş tüm kent konseyi başkan ve yürütme kurullarına, çalışma guruplarına şükranlarımı sunuyor, genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyor, seçilecek arkadaşlarıma yeni dönemde başarılar diliyorum” dedi.

 

64 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ

 

Konuşmanın ardından Divan Kurulu oluşturularak seçime geçildi.  Başkanlık için mevcut başkan Bülent Önder ile Binnur Dinç yarışırken, 112 oyun kullanıldığı seçimde kullanılan oyların 110’u geçerli sayıldı. 64 oy alan Binnur Dinç, Kent Konseyi Başkanlığına seçilirken, Bülent Önder ise 46 oy aldı.

 

YÜRÜTME KURULU

 

Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Esra Birol, Ömer Ermen, Fuat Karaman, Asım Çağlayan, Gönül Çelik, İlhan Keskinkaya, Aysel Balkan Tan, Ferruh Perdar, Atıf Aral, Nesrin Göçener, Emrah Kutlu, Yıldız Kanbir, Hikmet Topal.

 

Haber / Menşure KARDEŞ