Tekirdağ'a gönderilen 6 yeni ambulans göreve başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından Tekirdağ'a gönderilen 6 adet ambulans, Süleymanpaşa, Çorlu, Muratlı, Ergene ve Kapaklı'da hizmet verecek. Ambulans dağıtım töreninde konuşan Tekirdağ Valis

GÜNDEM 4.07.2019 13:02:00 0
Tekirdağ

Ambulans teslim törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Cengiz Becerir, İl Müftüsü İsmail İpek, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Dönmez, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aykut Demirkıran, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayram Zengin, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı, Tekirdağ Ağız Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Halim Doğrusöz, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Lütfi Çağatay Onar, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Fergan Genç ve sağlık personelleri katıldı.

 

 “AMABULANS BUGÜNÜN VAZGEÇİLMEZ ARAÇLARINDAN”

 

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Cengiz Becerir’in konuşmasının ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da konuşma yaptı. Ambulansın bugünün vazgeçilmez araçlarından olduğunu kaydeden Yıldırım “Sağlık konusu söz konusu olduğunda vazgeçilmezliği ortadadır. İçindeki donanımıyla, personeliyle bugünün ambulansları geçmişimizdeki bazı hastanelerden bile daha donanımlı haldeler. Neredeyse içinde küçük ameliyatların bile yapılabileceği ambulanslarımız var ve bu sebeple rahatsızlığı olan kişiler bulunduğu yerden en yakın sağlık kuruluşuna gelene kadar bile içeride müdahale edilebiliyor” dedi.

 

ANAHTARLARI TESLİM EDİLDİ

 

Ambulansların, sağlık merkezleriyle iletişim halinde olduğu için hastalara anında müdahale edilebildiğini kaydeden Vali Yıldırım “Ben bunları bize temin eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Maliye Bakanımıza ve bunları kullanan personellerimize teşekkürü bir borç bilirim” dedi. Konuşmaların ardından ambulansların anahtarlarını ambulans şoförlerine teslim eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, sağlık personeline kazasız belasız bir şekilde halka hizmet etmelerini diledi. Anahtar tesliminin ardından ambulanslar tepe lambaları yanık ve sirenleri açık bir şekilde görev yapacakları ilçelere doğru yola çıktı. Vali Yıldırım ve törene katılanlar ambulansları el sallayarak uğurladı.

 

 

5 İLÇEDE HİZMET VERECEK

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Tekirdağ’a gönderilen 6 adet ambulans, Süleymanpaşa, Çorlu, Muratlı, Ergene ve Kapaklı’da hizmet verecek.

 

Haber / Yakup KARATEPE