Yüksekokulda mezuniyet sevinci

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yeni dönemde 290 öğrencisini mezun etti.

GÜNDEM 2.07.2019 11:03:00 0
Yüksekokulda mezuniyet sevinci

Keşan Belediyesi Kapalı Pazar düzenlenen mezuniyet törenine, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kaymakam Nuri Özder, Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adil Oğuzhan, Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Hakan Akdere, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, çok sayıda akademisyen, kurum müdürü, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

GURUR VERİCİ

 

Okul birincisi Yiğitcan Uçum, mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmada “Trakya Üniversitesi birincilikle mezun olmaktan duyduğu gururu dile getirerek “4 yıl önce başladığımız üniversite serüvenini bugün sizlerin karşısında bu konuşmayı yaparak bitirmek benim için çok gurur verici. Okula başladığım ilk zamanlar, arkadaşlarımın büyük bir kısmı gibi ailesinden uzak, geleceğini düşündüğünde aklında bir şey canlanmayan bir öğrenciydim. Fakat okuduğum seneler içerisinde, ne istediğimi keşfetmemde, kariyer ve gelecek planımı tek tek inşa etmemde okulumun payı çok büyüktü. Bize sunulan iyi eğitim ve fırsatlar için, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“GELECEĞE HAZIRSINIZ”

 

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adil Oğuzhan da “Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun 1438 öğrencisinden bu dönem 290 öğrencisi mezun oluyor. Değerli genç öğrenciler, yaşamınızın en güzel ve heyecanlı günlerini Keşan’da geçirdiniz. Üniversitemizde aldığınız lisans eğitimi ile bundan sonraki meslek hayatınızda ihtiyaç duyacağınız bilgileri burada edindiniz. Böylece size emek veren ailelerinizden ve öğretim elemanlarımızdan aldığınız bilgi ve görgüyü harmanlayarak geleceğe hazırsınız. Bu bir son değil aslında, bir başlangıçtır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda bilim ve bilgiyi kendinize rehber ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini sizler oluşturacaksınız.  Önce bu ülkenin temeline sağlam bir taş, sonra iyi bir vatandaş olun temennisi ile Trakya Üniversitesi ailesi olarak kendim ve yüksekokulumuz adına sizlere başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

 

“BİR HALI GİBİ İLMEK İLMEK DOKUDUNUZ”

 

Mezuniyet töreninde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Trakya Üniversitesi’nin bölgenin en köklü ve en büyük eğitim kurumu olduğunu belirterek “Trakya Üniversitesi 49.000 öğrencisi ve 5.000 çalışanı ile bölgenin en köklü en önemli eğitim kurumu. 3200 uluslararası öğrencisinin 2600’ü Balkanlardan. Balkan kökenli öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversite olarak kendisini Balkanlar misyonu ile görevlendirmiş. Bölgenin her sorununa dokunmaya, çözüm üretmeye çalışan üniversite. Öğrencilerimizi mezun veriyoruz. Onların ve ailelerinin heyecanları arasında biz de çok mutluyuz. Okulumuzun kurucusu Yusuf Çapraz ve kıymetli ailelerine, Ahmet Yörük ve kıymetli ailelerine ve Üniversitemize Keşan’da sahip çıkan Keşanlıların hepsine teşekkür ederim. Göreve geldiği günden beri kurumu daha iyi götürmek için gösterdiği çaba için okul müdürüm ve yardımcılarına çok teşekkür ediyorum. Değerli hocalarım, bir lise mezunu olarak aldığınız öğrencileri bir halı dokur gibi ilmek ilmek dokudunuz. Şimdi onları mezun ediyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyorum. Kıymetli mezunlarımız, aslında öğrenciliğiniz hiç bitmiyor. Her gün yeni bir şeyler öğrenmeye, becerilerinizi arttırmaya devam edeceksiniz. Siz bitmeyecek bir eğitim yolculuğuna başladınız. İnşallah milletimizin ayağa kalktığı bugünlerde umudumuz sizlersiniz. Mesleğinizle iyi olmanın yanında iyi ahlaklı olmak, iyi insan olmak, iyi bir anne baba, iyi bir eş olmak, iyi bir vatandaş olmak çok önemlidir. Medeniyetinize, kendinize dost olursanız, cömert olursanız, merhametli olursanız bu bilgiler ile başaramayacağız hiçbir şey yoktur. Ben hepinizin başarılı olacağını biliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir öğrencisine yazdığı telgraf geliyor aklıma: ‘Sizi bir kıvılcım olarak gönderdik. Alevler olarak geri dönünüz.’ Kıvılcım olarak mezun oluyorsunuz ama bu memleketin her köşesinde  alevler olacaksınız, bu memleketin geleceğini siz tutuşturacaksınız. Yolunuz bahtınız açık olsun. Sevgili anneler ve babalar, yemediniz yedirdiniz; giymediniz giydirdiniz. İyi günde, kötü günde evlatlarınıza destek oldunuz. Bu tören sizindir. Canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

 

 

MESLEK ANDINI OKUDULAR

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasının ardından okul birincisi Yiğitcan Uçum’a plaket verdi. Okul birincisi tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından meslek andının okunması ile tören son buldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ