'Sonuna kadar adalet arayacağız'

Geçtiğimiz yıl Çorlu'da meydana gelen tren faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri ve faciadan yaralı kurtulanların başlattığı Adalet Nöbeti, hafta sonu Muratlı'da sürdü.

GÜNDEM 1.07.2019 18:53:00 0

Tren faciasında oğlu Oğuz Arda Sel ile eşi Hakan Sel'i kaybeden Mısra Öz, “Sonuna kadar adalet arayacağız” dedi. Bu raylarda can verenlerin ihmaller yüzünden can verdiğini kaydeden Öz “İşini bilmez, maaşını cebine koyup hiç bir şey yapmayıp devletin parasını başka yerlerde kullanmak için kendi ceplerine indirmek için ayrılan bütçelere yerinde gerektiğinde kullanmadıkları için bu katliam oldu. Devlet Demir Yolları kusursuzdu, Çorlu katliamından sonra Ankara tren katliamı neden oldu? Denizli'de makinistler fark etmeseydi ikinci bir katliam daha yaşanacaktı. Sonra adalet kurumu karşımıza geçip diyor ki, 'Devlet Demir Yolları üst yönetimi, bürokratlar, siyasiler kusursuzdur. Hataları yoktur. Kovuşturmaya gerek yoktur.' Bu davada ilk önce onlar sorgulanmalıdır, Onlar yargılanmalıdır. 4 kişinin yargılanacak olmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” dedi.

 

“ASLA SUSMAYACAĞIZ”

 

Konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Bizler, asla ve asla susmayacağız. Onların bu vicdansızlıklarını, bu adaletsizliklerini, bu vurdumduymazlıklarını her seferinde yüzlerine vurmaya devam edeceğiz.  Önce bu dünyada hukuk önünde hesap verecekler. Öbür dünyaya gittiklerinde bunun vebali çok büyük olacak. Bizler her zaman parlamento da bunların bu kusur ve ihmallerini yüzlerine vurmaya, hak aramaya, haksızlarını dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

“GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI”

 

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan trenin Muratlı’ya gelmesi ile birlikte aileler ve yakınları uzun süre tren önünde rayların üzerine oturup eylem yaptı. Kazada 14 yaşındaki kızı Bihter, kız kardeşleri Derya Kurtuluş, Emen Duman ile yeğeni 6 aylık Beren Kurtuluş'u Zeliha Bilgin kızının ve kardeşlerinin bindiği ikinci vagona bindi. Kızının oturduğu 17 numara koltuğa oturan Bilgin, gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ