Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçi yoğunluğu

Avrupa'da çeşitli ülkelerde yaşayan Türkler, yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelmeye başladı. Gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.

GÜNDEM 1.07.2019 18:49:00 0
Kapıkule Sınır Kapısı

30 dereceyi aşan hava sıcaklığında beklemek zorunda kalan gurbetçiler zaman zaman korna çalarak, uzun süreli bekleyişlerine tepki gösterdi.

 

“SAATLERCE BEKLEMEK ZORUNDA KALDIK”

 

Kara yoluyla Türkiye'ye gelen gurbetçiler, özellikle Sırbistan- Bulgaristan sınırında yoğunluk olduğunu ve bu nedenle saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Almanya'dan gelip, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine giden Güner Murat, "Korktuğumuz, tereddüt ettiğimiz memleketlerde çok hızlı geçiş yaptık; ama memleketimizde durakladı ki bunu anlamadım. Normalde her sene çok hızlı geçtiğimiz gümrüğümüzde bu yıl böyle bekleme oldu” dedi. Almanya'dan gelen ve Sivas'a giden Hacı Ömer Demirgil ise "Bu kadar çileye rağmen her şey için bu toprakları, bu al bayrağı görmek, bu çileyi çekmenin yanında vız gelir. Tatilimiz 4 hafta, hasret gidereceğiz. 1 hafta tatil yapıp, 3 hafta ailemizi göreceğiz sonra gurbete geri döneceğiz" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ