Marmara Ereğlisi Kent Konseyi faaliyete başladı

Marmara Ereğlisi'nde Kent Konseyi kuruldu. Yapılan ilk genel kurulda Kent Konseyi Başkanlığına Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Küresel Politikalar Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Fa

GÜNDEM 1.07.2019 17:02:00 0
Marmara Ereğlisi Kent Konseyi faaliyete başladı

Marmara ereğlisi Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen ilk genel kurul toplantısında, Divan Başkanlığını Belediye Başkanı Hikmet Ata yaparken, Cumhuriyet Halk Partisi temsilcisi Sevtap Giritten ve Avcılar Kulübü Başkanı Erkan Minaz da divan üyeliklerini üstlendi.

 

BAŞKANLIĞA YAMAN SEÇİLDİ

 

Kent Konseyi Yönergesi’nin madde madde okunarak oylanmasından sonra Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. 60 civarında üyeden oluşan Genel Kurul’da yapılan oylamada, en çok oyu alan 7 kişi yürütme kurulu üyeliğine seçildi. Marmara Ereğlisi Kent Konseyi Başkanlığı’na ise Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Küresel Politikalar Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Turan Yaman seçildi.

 

ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

 

Yerel yönetimler ve kamu yönetimi alanında uzun yıllardır akademik çalışmalar yaptığını belirten Fatih Turan Yaman “Kent konseyleri kentlerin refahının artmasında ve sorunlarının çözümünde önemli fırsatlar sunuyor. İlçemizde kent konseyi kurma vaadinde bulunan bir siyasetçinin bulunması ve başkan seçilmesi çok önemli bir gelişme. Belediye Başkanımız Hikmet Ata’nın Kent Konseyi kurma projesinde, uzun yıllardır bu alanda çalışan ve halen Rumeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Dekan Yardımcısı ve Küresel Politikalar Araştırma Merkezi’nde proje ve araştırmalar yapan bir bilim insanı olarak bana görev vermesinden büyük mutluluk duydum. Bu seçim sadece bir Kent Konseyi kurma girişimi değil aynı zamanda vatandaş ile belediye arasında karşılıklı işbirliği için önemli bir adımdır” dedi.

Genel kurulun kapanış konuşmasını yapan Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata da Kent Konseyi’nin kurulmasıyla birlikte ilçedeki tüm muhtarları, kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını kucaklamış olduklarını belirtti. Güzel bir takım çalışması ortaya çıkardıklarının söyleyen Ata “Böylece birlikte yapabileceğimizi, ortak akılla, belediye – vatandaş işbirliği ile ilçemizi, kentimizi ve ülkemizi kalkındırabileceğimizi göstermemiz için bir fırsat doğdu.  Dr. Fatih Turan Yaman başkanlığında yola çıkan Kent Konseyimizin yolu açık olsun” dedi.

 

“KALKINMAYA DAHA KOLAY ULAŞABİLİYOR”

 

Marmara Ereğlisi’nin Çanakkale, Edirne, İstanbul gibi tarihi kentlere yakınlığının yanında, ülkemiz ile Avrupa arasında bir kavşak durumunda olduğunu belirten Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata “Yaşadığımız küreselleşme kentleri önemli riskler yanında fırsatlarla da karşı karşıya getirdi. Kentin ortak akıl ve emeğini belediye ile bütünleştirebilen kentler sorunları daha kolay çözebiliyor, refah ve kalkınmaya daha kolay ulaşabiliyor” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE