"Bu yatırım Kırklareli'yi uçuracaktır"

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Alman Otomotiv Devi Volkswagen'in Türkiye'ye yapmak istediği 1.3 milyar Euro'luk yatırımı Kırklareli'ye kazandırmak için tü

GÜNDEM 30.06.2019 10:12:00 0

Yapılacak yatırımın Kırklareli ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını vurgulayan KTSO Başkanı Soner Ilık, bu sebeple tüm Kırklareli halkının bu çağrıya kulak vermesi gerektiğini belirterek “Ulusal basına yansıyan haberlere göre Alman Otomotiv devi Volkswagen Türkiye’ye 1.3 milyar Euro’luk yatırım yapmak istediğini açıkladı. Bu yatırım pek çok kişiye iş imkanı sağlamanın yanı sıra ilgili yan sanayi yatırımlarının gelmesine de katkı sağlayacak. Dolayısıyla kentimizin ekonomik gelişimine ciddi oranda katkı sağlayacak” dedi.

 

“BU YATIRIMI HEP BİRLİKTE İLİMİZE KAZANDIRALIM”

 

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak, kısa bir mektup yazarak yatırımlarını Kırklareli’ne yapmaya davet ettiklerini kaydeden Ilık “Firma yetkilerini etkileyebilmek ve böylesine büyük bir kararın ilimiz lehine verilmesi için sosyal medyadan yapacağınız gönderilerinizle desteklerinizi bekliyoruz. Haydi Kırklareli Volkswagen’in yatırımını ilimize hep birlikte kazandıralım” dedi.

 

“GEREKLİ HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLAYABİLİRİZ”

 

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Türkiye’de yatırım yapılacak en uygun ve avantajlı İl’in Kırklareli olduğunun yer aldığı, Volkswagen’e gönderdikleri sunum yazısında şunlara yer verdiklerini kaydetti:“Türkiye’de yatırım yapmak için araştırma içinde olduğunuzu öğrendik ve bu duruma çok mutlu olduk. Kırklareli’nin yatırımınız için uygun bir il olacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin kuzeybatısında yer alan Kırklareli konumu itibari ile önemli avantajlara sahip bir il. Bulgaristan ile olan sınır ilişkisi diğer Avrupa ülkelerine ulaşımı kolaylaştırırken, İstanbul ve Tekirdağ Asya Port Limanı’ndan tüm Dünya’ya erişmek mümkün. Yatırımcıların ihtiyaç duyabileceği her türlü altyapı tesisine sahip olan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) büyük yatırımlar için uygun alanları barındırmakta. Kentin eğitim ve kültür seviyesi gelişmiş insan kaynağı yatırımcılar için ayrı bir şans.

 

Bulgaristan’a açılan sınır kapılarına 1 saat, Tekirdağ Asyaport Limanı 2 saat ve Yunanistan sınırına 3 saatlik ulaşım süreleri lojistik açıdan nakliyat için kolaylık sağlıyor. Mevcut otoban ve gelişmiş yollara ek olarak ilimize kadar ulaşacak Kuzey Marmara Otoyolu Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’a ulaşım süresini 1.5 saate düşürecek. Yine yakın zamanda tamamlanacak olan hızlı tren projesi İstanbul ve civar kentlerden toplu taşımayı kolaylaştıracak. Eğer Kırklareli’ne yatırım yapmayı düşünürseniz yatırımınızı kolaylaştırmak için gerekli her kolaylığı sağlayabiliriz”

 

Haber / Yakup KARATEPE