EKO Okul Yeşil Bayrak" ödülü almaya hak kazandı

Öğrencilerin çevresel konulara olan ilgisini hem sınıf çalışmalarıyla hem de toplumsal etkinliklerle arttırmayı amaçlayan ve çevre eğitimini destekleyen uluslararası bir program olan  "EKO Okullarâ??

GÜNDEM 30.06.2019 10:01:00 0
EKO Okul Yeşil Bayrak

Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri ve velileri birlik olarak, okul öğrencilerinden oluşan Eko-Tim’in önderliğinde, iki yıl boyunca doğayı ve çevreyi korumaya yönelik etkinlikler düzenlediğini belirten Okul Müdürü Tuğba Zenginal “Bu çalışmalar sonucunda Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu, eko-okul olarak uluslararası bir eko-etiket olan Yeşil Bayrak Ödülü’ne layık görüldü” dedi.

 

“MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI”

 

Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu olarak Eko Okul Projesi kapsamındaki çalışmaları 2 yıl boyunca devam ettirdiklerini kaydeden Zenginal “Bu yıl ’çöpler ve atıklar’ temalı çalışmalarımızı ortaokul ve tüm zümreler eco- team ve öğrencilerimiz ile işbirliği içerisinde yürüttük. 2 yıldır ciddiyetle yürüttüğümüz çalışmalarımız sonunda meyvelerini vermeye başladı” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’DE BİR İLKE İMZA ATTIK”

 

Özel Çerkezköy Uğur Okulları olarak Çerkezköy’de bir ilke imza attıklarını belirten Zenginal “Dünyaca prestijli yeşil bayrağı Çerkezköy’e getirmenin gururunu yaşıyoruz. Eko-Okul Projesi geleceği kurtarmanın projesidir. Bizler Özel Çerkezköy Uğur Okulları olarak “Geleceği yetiştirmek için geleceği kurtarmak” gerektiğini biliyor ve anlatıyoruz. Umarız öncülüğünü yaptığımız bu projeler diğer okullarda da hızla yayılarak Türkiye’nin hatta daha iyi bir dünyanın temelini atmamızı sağlar. Eğer çocuklarımızı evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmeye başarabilirsek temelde yaşanan tüm sorunları çözmüş oluruz” dedi. Zenginal, projeye emek veren öğrencilere ve proje sorumlusu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Erdem Civelek’e teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU