Kimyasal deposunda korkutan patlama

Ergene'de, kimyasal madde deposundaki patlama sonucu etrafa yayılan kokuyla ilgili çalışmalarını sürdüren AFAD ekipleri, dün mahallede ölçümler yaptı. Yapılan ölçümlerde herhangi bir olumsuzluğa

GÜNDEM 29.06.2019 08:49:00 0
Kimyasal deposunda korkutan patlama

Ergene Marmaracık Mahallesi’nde özel bir şirkete ait depoda önceki gece kimyasalların bulunduğu 20 tonluk plastik tankerde patlama meydana gelirken, patlamanın ardından yola ve çevreye ağır koku yayıldı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Deponun çevresinde oturan vatandaşlar ağır koku nedeniyle evlerini terk etti. Olay yerine, sağlık, AFAD, UMKE ve  itfaiye ekipleri sevk edilirken, AFAD'ın yaptığı çalışmada kimyasal asit, suyla eritilerek etkisiz hale getirildi. Kimyasalların etkisinin giderilmesinin ardından vatandaşlar sabaha karşı evlerine geri döndü. Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, ağır kokuya tesiste bulunan formik asitin neden olduğunu söyledi.

HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

Mahallede dün ise hayat normale döndü. AFAD ekipleri tarafından  mahallede yapılan ölçümlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamazken, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, olayla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve korkulacak bir durumun olmadığını belirterek “Gerekli numuneler alınmıştır. İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, İl Çevre Müdürlüğü ekipleri ile birlikte buradayız. Şuan için her şey kontrol altında. Herhangi bir sıkıntı yok” dedi. AFAD ve itfaiye ekipleri olayın meydana geldiği depoda inceleme yaptı. AFAD ekipleri tarafından kimyasalların bulunduğu deponun boşaltılmasını istenirken, belediye ekipleri de firma yetkililerine konuyla ilgili tebligat yaptı.

Haber / Şaban KARDEŞ