Başkan Çetin'den hastane müjdesi

Kapaklı'da 60 milyonluk yatırımla hayata geçirilecek olan Devlet Hastanesi ile ilgili son gelişmeleri kamuoyuyla paylaşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 105 yatak ile 117 yatak arasında projelendirilen has

GÜNDEM 27.06.2019 18:09:00 0
Başkan Çetin

Dün saat 11:00’da Belediye binası önünde AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, AK Parti İlçe Eski  Başkanı Salih Bezgin ve belediye meclis üyelerinin katılımı ile basın açıklaması yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Kapaklı’ya yapılacak olan devlet hastanesine ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

 

KAPAKLI’YA DEĞER KATACAK

 

Basın açıklamasında konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, Devlet Hastanesi’nin Milli Emlak Servisi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devir teslimi söz konusu olduğundan hastane işlemlerinin geciktiğini ifade etti. Yaklaşık bir ay önce belediyeyi ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a hastane ile ilgili sıkıntıyı ilettiklerini belirten Üçel “Kendisi de burada bakan beyi arayarak işlemleri hızlandıracağını söylemişti. Geçtiğimiz gün de bize müjdeli haberi verdi” dedi. Kapaklı’ya yaklaşık 60 milyon TL’lik bedelle yapılması planlanan devlet hastanesine ilişkin bakanlık olurunun geldiğini söyleyen Üçel, hastanenin Kapaklı’ya büyük bir değer katacağını dile getirdi.

 

“TERCİH EDİLEN BİR İLÇE OLACAK”

 

Hala eksiklerin olduğunu, ilerleyen günlerde de bu eksiklerle ilgili çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Üçel, “AK Parti İlçe Eski Başkanı Salih Bezgin’in de hastane konusunda emekleri oldu” dedi. İlçe Eski Başkanı Salih Bezgin de hastanenin Kapaklı’ya hayırlı olmasını temenni ederek ilerleyen yıllarda Kapaklı sağlık konusunda tercih edilen ilçe olacağını söyledi.

 

“SEÇİM DEĞİL İCRAAT KONUŞACAĞIZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından önlerinde uzun bir hizmet süreci olduğunu belirtti. 31 Mart seçimlerinin ardından gündemi oldukça meşgul eden 23 Haziran seçiminin de halkın tercihi ile sonuçlandığını söyleyen Çetin, “Bundan sonra önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bir seçim bulunmuyor. Yerel seçimlere kadar da önümüzde uzun bir süre var. Bu süre içerisinde inşallah seçim değil, icraat konuşacağız” dedi.

 

“İHALE SÜRECİ BAŞLADI”

 

Hem devlet anlamında hem de Büyükşehir ile sıkı görüşmeler ile hizmetlere devam edeceklerini kaydeden Mustafa Çetin, “Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürümüz Cengiz Becerir bizleri ekibi ile beraber ziyaret etmişti. Hastanemizin yeri ile ilgili protokolün bitme aşamasında olduğunu ifade ederek bu güzel haberi bizlere vermişti. Çok değerli Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamız da bizlere müjdeyi verdi. İhale sürecinin başladığını ifade etti” dedi. Bundan sonraki süreçte Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün mevcut hastanenin yerini devralıp, tahsis edilen yaklaşık 70 dönümlük alana yapacağı hastane projesini ihaleye çıkartacaklarını kaydeden Çetin, “Bir özel hastaneden de güzel görünümü ve fonksiyonel yapısı ile Kapaklı’mıza değer katacağına inanıyorum” dedi.

 

“KAPAKLI HER ANLAMDA HİZMETE AÇ”

 

Hastanenin yatak sayısının 105 ila 117 arasında olacağını kaydeden Başkan Mustafa Çetin, alanın geniş olduğunu, ihtiyaç doğrultusunda devletin ilerleyen süreçte hastanenin kapasitesini artırabileceğini söyledi. İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir ile görüştüklerini, Kapaklı’ya bir diş hastanesinin de kazandırılacağını kaydeden Başkan Çetin, “Kapaklı her anlamda hizmete aç. Yeni ilçe olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz. Hocamızın bizlere katkılarının olacağını hep ifade etmiştik. Bu ilk fişek olsun diyoruz” ifadelerini kullandı. Hükümet Konağı’nın da tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Çetin, kısa zamanda inşaatın tamamlanacağını ve Hükümet Konağı’nın faaliyete geçeceğini söyledi.

 

“UYUMLU BİR ÇALIŞMA SÜRECİ GEÇİRECEĞİZ”

 

Bundan sonra da beklenen hizmetleri beraber yaşayacaklarını söyleyen Çetin, “Kapaklı Belediyesi olarak Büyükşehir ile uyumlu bir çalışma süreci geçireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçtiğimiz gün bütün kurmayları ile beraber ilçemizdeydi. Sabah namazı ile beraber sahada gezdik dolaştık. Sorunları ve ihtiyaçları kendisine yerinde gösterdik. Belediyemizde yaklaşık 3 saatlik bir toplantı ile beklentilerimizi ve sorunlarımızı anlattık. Bu 5 yıl boyunca büyükşehir ile de çok uyumlu çalışacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU