'Anne Dostu Hastane' ünvanı aldı

Kırklareli Devlet Hastanesi, yaklaşık bir yıldır süren çalışmalar sonunda Sağlık Bakanlığı Ulusal Anne Dostu Değerlendirme ekibi tarafından yapılan  yerinde değerlendirme sonucunda "Anne Dostu

GÜNDEM 27.06.2019 16:33:00 0

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Bebek Dostu Hastane ünvanımızın yanında "Anne Dostu Hastane" ünvanı da alan Kırklareli Devlet Hastanemizde, Anne Dostu Hastane Programı ile anne sağlığı hizmetlerinin niteliğinin ve niceliğinin arttırılarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarının sağlanması, mahremiyete dayalı tek kişilik doğum ünitelerinin oluşturulması, normal doğumun özendirilmesi, müdahale oranlarının azaltılması ve yanında uygun bir refakatçi ile gebelerin kendilerini rahat ev ortamında hissedebilmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Güvenli ve kaliteli gebelik izlemi ve doğum hizmeti almak bütün anne adaylarının hakkıdır” denildi.

 

“KENDİLERİNİ EV ORTAMINDA HİSSETMELERİ SAĞLANIYOR”

 

Yetkililer “Anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik “Modern Doğum Üniteleri”nin oluşturulması esas alınıyor.  Bu amaçla hastanelerde anne adaylarının doğum ve lohusalıklarını aynı odada yapmalarına olanak sağlayan, tek kişilik, yanına refakatçi almaya olanak sağlayan yeni doğum odaları oluşturularak kendilerini ev ortamında hissetmeleri sağlanıyor” dedi. .

 

“HİZMET KALİTESİNDE ARTIŞ SAĞLANIYOR”

 

Ülkemizde anne ve bebek ölümlerini azaltmak, normal doğumu özendirmek, sezaryen oranlarını düşürmek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla anne ve bebek sağlığına yönelik çalışmalar başlatan Sağlık Bakanlığı’nın, yapılan yeni düzenlemeler ile hastanelerin anne dostu unvanı alarak daha nitelikli sağlık hizmeti vermelerini amaçladığını belirten yetkililer “Anne dostu hastanelerde doğum öncesi ve sırasında gebeyi rahatsız edebilecek tüm uygulamalardan kaçınılmaktadır. Aynı zamanda hastanelerin web sitelerinde doğumlara ilişkin istatistiksel veriler yayınlanmakta, bu rakamlar vatandaşların erişimine açık tutulmaktadır. Anne dostu hastanelerde görev yapan ebelere ise düzenli aralıklarla eğitim verilerek ebeliğin güçlendirilmesi ve hizmet kalitesinde artış sağlanmaktadır” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ