2018-2019 eğitim öğretim yılı değerlendirildi

Eğitim Yöneticileri Buluşma Toplantılarının 15'incisi düzenlendi. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılının değerlendirildiği toplantıya TekirdaÄ

GÜNDEM 26.06.2019 20:13:00 0
2018-2019 eğitim öğretim yılı değerlendirildi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde il, ilçe ve okullarımızda yapılan çalışmalar, okullarımız arasındaki farkların azaltılması hususunda yapılan çalışmalar, okullardaki temizlik, hijyen ve beslenme konularında yapılan çalışmalar, kurum kültürü çalışmaları, stratejik plan kapsamında yapılan çalışmalar, destekleme yetiştirme kursları ile ilgili yapılan çalışmalar, özel eğitim ile ilgili yapılan çalışmalar, sosyal okul merkezli yapılan çalışmalar, Ölçme Değerlendirme Merkezi'nin yıl içinde yaptığı faaliyetlerin değerlendirilmesi, Rehberlik Hizmetleri çalışmalar, Okul güvenliği ve öğrenci servisleri, okul devamsızlıklar ve başarı ölçeği geliştirme çalışmaları, yaz okulu çalışmaları, Eğitimde Niteliği Geliştirme Hareket çalışmaları, yaz döneminde yapılacak bakım onarım ve eğitim ortamlarının geliştirilmesi çalışmaları ile ilgili konulara değindi.

“KENDİMİZİ EĞİTMEMİZ LAZIM”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da toplantıda yaptığı konuşmada “Çocukları, gençleri eğitebilmemiz için öncelikle onları eğitebilecek seviyede kendimizi eğitmemiz lazımdır. Gelecek nesiller,iyi eğitilmiş olan insanların eliyle ancak doğru düzgün eğitim alabilirler. Ne kadar iyi eğitir ve bu eğitimin sonucunda ne kadar çok geleceğe hazırlayabilirsek her alanda o kadar başarılı bir toplum, o kadar başı dik bir toplum, o kadar geleceğe hazır bir toplum oluştururuz. Aksi takdirde geleceğinden emin olmayan uyandığında acaba bugün neyle karşılaşacağım diye endişe eden bir toplum ortaya çıkar. Ne yapacağını bilen, olaylar karşısında tavır almasını kendinde geliştirebilen insanlar yetiştireceksiniz. Eğitim aynı zamanda bir sanatçı yetiştirmektir, eğitim aynı zamanda bir sporcu yetiştirmektir, eğitim aynı zamanda bir müzisyen yetiştirmektir” dedi.

DEĞERLENDİRME YAPILDI

Eğitimin aynı zamanda bir öğretmen, bir vali, hakim, savcı, polis, jandarma, esnaf yetiştirmek olduğunu ama her halükarda bir insan yetiştirmek olduğunu kaydeden Vali Yıldırım “Bu sizlerin çabaları sizlerin gayretleriyle olacaktır. Mezun ettiğiniz her öğrenciyi dışarıda gördüğünüzde işte bu benim öğrencim diye gururlanıyorsanız eğitimde kendiniz başarıyı yakalamışsınız demektir. Başarı kişinin sosyal statüsüyle alakalı değildir. İyi insan olmasıyla alakalıdır. Başkasına zarar veriyor mu vermiyor mu? Kamu malına nasıl bakıyor? Sokakları kirletiyor mu ? Ondan müzdarip olan insanlar var mı? Evlendiğinde eşine nasıl davranıyor? Çocuklarına, büyüklerine nasıl davranıyor? Bu hususlar önemlidir. Sosyal statü ayrı bir başarı, ayrı bir ölçeklendirmedir.Bu topraklarda yaşayan ve bizlerin yerini alacak olan bugünün küçükleri, gençleri sizlerin gayret ve çabalarıyla şekillenecektir” dedi. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından soru-cevap bölümüyle 2018-2019 eğitim öğretim yılı değerlendirildi.

Haber / Yakup KARATEPE