Göçmenleri taşıyan minibüs kontrolden çıktı; 10 ölü, 30 yaralı

Edirne Meriç ilçesinde jandarmanın 'dur' ihtarına uymayan minibüs kaçarken aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak kavşaktaki dükkana daldı. Katliam gibi kazada, yabancı uyruklu kaçaklardan 10'u hayatın

GÜNDEM 26.06.2019 10:44:00 0
Göçmenleri taşıyan minibüs kontrolden çıktı; 10 ölü, 30 yaralı

Kaza, saat 04.45 sıralarında meydana geldi. Meriç ilçesinin Büyük Doğanca Mahallesi'nde jandarma ekipleri, önlem aldı. Ekipler, sabaha karşı bölgeden geçen minibüsün sürücüsüne 'dur' ihtarında bulundu. Jandarmanın ihtarına uymayan sürücü yoluna devam ederken, bir süre sonra aşırı hız nedeniyle aracın kontrolünü kaybetti. Kontrolden çıkan araç yol kenarındaki dükkana daldı.

 

Kaza sonrası bölgeye, çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrollerde, koltukları olmayan, penceresiz minibüsün içine balık istifi gibi doldurulan yabancı uyruklu kaçak göçmenlerden 10'unun hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan 30 göçmen ise ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı. Ölen ve yaralanan kişilerin, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan, buradan da Yunanistan'a geçmek isteyen kaçaklar olduğu tespit edildi.

 

Edirne Valiliği de kazayla ilgili açıklama yaptı. Minibüs sürücüsünün jandarmanın 'dur' ihtarına uymayıp, yoluna devam ettiğini belirtiken açıklamada “26.06.2019 günü saat 04.45 sıralarında Meriç ilçemiz Büyük Doğanca Mahallesi'nde durumundan şüphelenilen bir araca Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce dur ihtarında bulunulmuştur. Araç sürücüsü ihtara uymayıp hızla kaçmış olup, merkezde bulunan ana kavşakta yolunu alamayarak bir dükkana çarpmıştır. Kazada 10 göçmen vefat etmiş olup, 30 göçmen ise yaralanmıştır. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE