'Öğrenme Süreçlerinde Biyoritim ve Sosyal Jetlag Etkisi'

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından rehber öğretmenlere yönelik düzenlenen seminerde 'Öğrenme Süreçlerinde Biyoritim ve Sosyal Jetlag Etkisi' anlatıldı. Haziran Dönemi Mes

GÜNDEM 25.06.2019 14:28:00 0

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerde konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, okul rehberlik servislerinin önemine değinerek rehberlik alanında verimli bir eğitim-öğretim yılı geçirildiğini vurguladı.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Ersan Ulusan’ın konuşmasının ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Selvi  "Öğrenme Süreçlerinde Biyoritim ve Sosyal Jetlag Etkisi" konulu seminer verdi. Prof. Dr. Yavuz Selvi sunumunda; "Neden uyuyoruz, nasıl uyanıyoruz?,  Verimli bir uyku için ne yapmak gerekiyor?,  Uykuda öğrenme olur mu?,  Sınav başarısına giden yolda uyku zamanı ve süresi ne olmalıdır?, Gündüz uykusu yararlı mı, zararlı mı?, Daha az uyku ile daha fazla performans mümkün mü?,  Uyku ile iyi hissetmek arasında bir ilişki var mı?" sorularını cevaplarken, seminerin sonunda İl Müdürü Ersan Ulusan tarafından Prof Dr. Yavuz Selvi'ye hediye ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber / Emre BOZ