Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden akreditasyon hamlesi

Trakya Üniversitesi, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve eğitim programlarımızın ulusal ve uluslararası standartlara ulaşması amacıyla başlatılan akreditasyon sürecinde önemli bir başarıya daha imza attÄ

GÜNDEM 24.06.2019 15:35:00 0
Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nün akreditasyon başarısını paylaşmak ve Akreditasyon belgesinin bir örneğini sunmak üzere Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgül Erol, Doç. Dr. Emre Atılgan ve Fakülte Sekreteri Ethem Herdem ile Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret ederek akreditasyonun önemi, akreditasyon süreci ve bu süreçte yaşananlar üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

 

2 YIL SÜRELİ AKREDİTE EDİLDİ

 

Ziyarette açıklama yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ “Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü eğitimin, kalite güvencesini sağlamak ve sürekli iyileştirildiğini kanıtlayarak belgelendirmek amacıyla 2018 yılında Hemşirelik Eğitimi Lisans Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ne (HEPDAK) başvuruda bulundu. Yoğun emek gerektiren ve bölümün tüm öğretim elemanlarının katkısı ile sürdürülen çalışmalar sonucunda standartlar doğrultusunda hazırlanan öz değerlendirme raporu, Hemşirelik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (HEAK) tarafından incelenmeye alınmıştı. Sonrasında, Hemşirelik Bölümümüz, 9-11 Aralık 2018 tarihleri arasında HEAK’ın belirlediği üç öğretim üyesi ve bir lisans öğrencisinden oluşan bir ekip tarafından ziyaret edildi. Ekip üyeleri; öğrenciler, araştırma görevlileri, öğretim üyeleri, yöneticiler ve idari personel ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.  Üniversitemizin, Fakültemizin ve Bölümümüzün her türlü olanaklarını bizzat yerinde görerek incelemelerde bulundular. Eğitim sürecinin içinde gerek teorik gerekse uygulamalı derslere katılarak, klinik alanları ziyaret ederek bir rapor düzenlediler. Tüm değerlendirme ve ziyaretlerin sonunda HEAK’ın 4 Nisan 2019 tarihli toplantısında Fakültemiz Hemşirelik Bölümü lisans eğitim programının 30 Eylül 2021 tarihine dek iki yıl süreli akredite edildiği bildirildi” dedi.

 

AKREDİTE OLMAYI BAŞARAN 7. HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

 

Trakya Üniversitesi Hemşirelik Bölümünün, tüm Türkiye’de akredite olmayı başaran 7’nci Hemşirelik Bölümü olduğunu belirten Üstündağ “Tabi ki akredite olmak kadar, sürdürebilmek, diğer bölümlerimize yaygınlaştırmakta önemlidir. El ve gönül birliği ile her geçen gün daha iyi bir eğitim öğretim ortamı hazırlayacağımıza, tüm bölümlerimizin ve nihayetinde fakültemizin bütünüyle akreditasyonunun gerçekleşeceğine olan inancımı bir kez daha dile getirmek ve bu bilinç ve sorumluluk içinde çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü ifade etmek isterim” dedi. Üstündağ, bu başarının gelişmesinde emeği olanlara da teşekkür etti.

 

“BİZLERİ GURURLANDIRACAK”

 

 Trakya Üniversitesi’nin akreditasyona çok önem verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da “Biz Trakya Üniversitesi olarak eğitimde akreditasyona çok büyük önem veriyoruz. Akreditasyon sayesinde öğrencilerimizin almış olduğu eğitim ve diplomanın dünya çapında tanınırlığı artıyor. Biyoloji ve Kimya bölümümüz, Tıp Fakültemiz ve Yabancı Diller Yüksekokulumuz akreditasyon alarak göğsümüzü kabartmıştı. Şimdi de Sağlık Bilimleri Fakültemizin Hemşirelik Bölümü Akreditasyon alarak bir kez daha bizi gururlandırdı. Trakya Üniversitesi olarak bölgenin en büyük eğitim kurumu olmanın yanı sıra akreditasyonlar alarak eğitim kalitemizi de arttırıyoruz.  İnşallah yakın zamanda yeni bölümlerimiz de akreditasyon alarak bizleri gururlandıracak” dedi.

 

Haber / Emre BOZ