Başkan Albayrak, Şarköy'de halkla buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Gün 11 İlçede Halkımızla Birlikteyiz" sloganıyla başlatılan halk buluşmaları Malkara, Muratlı ve Çorlu'nun ardından Şarköy' de dev

GÜNDEM 23.06.2019 15:15:00 0
Başkan Albayrak, Şarköy

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Gün 11 İlçede Halkımızla Birlikteyiz" sloganıyla başlatılan halk buluşmaları Şarköy’ de devam etti. Gün boyu Şarköy’de çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunan Başkan Albayrak’a köy ve mahalle ziyaretleriyle tamamlanan Şarköy ilçesi halk buluşmasında Başkan Kadir Albayrak'a, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Atabey Baytöre, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan ile daire başkanları ve Şarköy Belediyesi yöneticileri eşlik etti.

 

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (TESKİ) üst yöneticileri ve tüm daire başkanlarının da katılımıyla Şarköy’e bağlı Eriklice, İğdebağları ve İstiklal Mahalleleri’ni ziyaret ederek mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi'nin Şarköy’de hayata geçirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Albayrak, yeni dönem için planlanan hizmet ve yatırımları da anlattı. Halk için çalışmaya devam edeceklerini belirten Albayrak, mahalle ziyaretlerinin ardından beraberindeki heyetle birlikte Şarköy Belediyesi'ni de ziyaret etti.

 

“KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Başkan Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile birlikte Şarköy’de hayata geçirilen ve önümüzdeki dönemde yapılması planlanan hizmet ve projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin Şarköy'de yaptığı hizmet ve yatırımlardan dolayı Başkan Kadir Albayrak'a teşekkür eden Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da “Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde Şarköy halkına hizmet vereceğiz” dedi.

 

 

“POTANSİYELİ ÇOK GÜÇLÜ”

 

Belediye ziyaretinin ardından Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız'ı da makamında ziyaret eden Başkan Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri anlatırken, yeni hizmet dönemi için Şarköy'de planlanan çalışmalar hakkında da bilgiler aktardı. Albayrak, “Şarköy'ün turizm ve tarım potansiyeli çok güçlü. Bu potansiyel Şarköy'ün yararına kullanılacak” dedi.

 

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Şarköy Belediyesi Meclis Salonu'nda Şarköy’deki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Albayrak, mahalle muhtarlarına yeni hizmet döneminde Şarköy’de hayata geçirilecek olan projeler hakkında bilgiler verirken, muhtarların mahalleleri hakkındaki talep ve önerilerini de dinledi.

 

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

 

Sistemli bir çalışmayla Şarköy halkının taleplerine cevap verileceğini belirten Albayrak, Şarköy Belediyesi Meclis Salonu'nda Büyükşehir Belediyesi, Şarköy Belediyesi ve TESKİ'nin üst yöneticileri ve tüm yetkili personelin de katılımıyla düzenlenen değerlendirme toplantısına da katıldı. Şarköy’de bu zamana kadar hayata geçirilen hizmet ve yatırımlar ile yeni dönemde yapılması planlanan yatırımların ele alındığı toplantıda ihtiyaçlar ve bu ihtiyaçların çözümü noktasında değerlendirmelerde bulunuldu. Şarköy’de kurulan semt pazarını da ziyaret eden Albayrak, vatandaş ve esnafla bir araya geldi. Semt pazarının ardından Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği Şarköy Şubesi ve Marmara Birlik Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’ni ziyaret eden Albayrak, Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Fikri Özer ve Marmara Birlik Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kahraman Koçer ve yönetimleri ile görüştü.

 

KIRSAL KALKINMA MASAYA YATIRILDI

 

Ziyarette Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmaya yönelik faaliyetleri ele alınırken, Albayrak “Tarım ve hayvancılığa en çok destek veren yerel yönetimlerin başında geliyoruz” dedi. İlçede görev yapan basın kuruluşlarıyla da bir araya gelen Albayrak, gazetecilere gündem hakkında açıklama yaparken, yeni hizmet döneminde hayata geçirilecek olan faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ