Temiz bir çevre herkesin hakkı

Asyaport Liman A.Ş. tarafından paydaşları ile birlikte ve Tekirdağ İl Çevre ve Şehircilik personelinin katılımı ile çevre haftası etkinliği düzenlendi. Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet

GÜNDEM 23.06.2019 14:55:00 0
Temiz bir çevre herkesin hakkı

Doğayı koruma konusunda duyarlılık yaratmak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmek, giderek artan çevre sorunlarına karşı işbirliği sağlamak, halkı bilinçlendirmek, gelecek nesillerin doğaya saygılı ve bilinçli bireyler olması için farkındalık amacı ile Kumbağ tatil beldesindeki Gündal Plajı'ndan başlayan ve yaklaşık 150 Asyaport çalışanını ve çalışanların yakınlarının katıldığı temizlik çalışması kıyı şeridi boyunca devam etti.

 

DENİZ YÜZEYİNDEKİ PİSLİKLER TEMİZLENDİ

 

Liman çalışanları, plajı boydan boya gezerek tatilcilerin kumsalda bıraktığı izmarit, poşet, şişe gibi çöpleri toplarken, yine 7’si dalgıç 12 kişilik bir ekip de Barbaros Limanı’nda dip temizliği yaptı. Dalgıçlar tarafından denizin içinden çıkarılan araç lastikleri ve plastik malzemeler belediyenin geri dönüşüm ekiplerine teslim edilirken, limana ait deniz süpürgesi ise deniz yüzeyindeki pislikleri temizledi.

 

HERKESİN HAKKI

 

Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer “Temiz bir çevre herkesin hakkı. Çevreyi kirleten vatandaşların bu bilinç ile hareket etmeleri gerekiyor. Tatilcilerimizin gönül rahatlığı ile denize girmeleri için her yıl plajlarımızda bu temizliği yapıyoruz. Limanımıza ait deniz süpürgesi ile yaz-kış sahillerimizi aralıksız temizliyor. Yine liman bünyesinde görev yapan profesyonel dalgıç ekibimizde dip temizliği yaptı. Tek amacımız var. Bize emanet edilen temiz çevreyi torunlarımıza temiz olarak bırakmak” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ