En çok atık toplayan okullara ödül

Kapaklı Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) işbirliğinde 1 Ekim 2018 tarihinde başlayan ve 30 Nisan'da

GÜNDEM 14.06.2019 17:02:00 0
En çok atık toplayan okullara ödül

“Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında okullardan tartılarak teslim alınan atık piller geri dönüşüme kazandırıldı. Kampanya sonucu okullardan 1141 kilogram atık pil toplandı. Kampanya kapsamında 670 kg atık pil toplayarak bölge birincisi olan Yıldızkent Ortaokulu’na masa tenisi masası, 207,5 kg atık pil toplayarak bölge üçüncüsü olan Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu’na satranç eğitim seti hediye edildi.

 

1480 KİLOGRAM ATIK ELEKTRONİK EŞYA TOPLADILAR

 

Kapaklı Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİSAD işbirliği doğrultusunda elektronik atıkların düzenli şekilde toplanarak çevreye zarar verilmesinin önlenmesi, okullarda öğrenim gören öğrencilere çevre bilincinin aşılanması ve ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak amacıyla 19 Kasım 2018 tarihinde başlatılan “Atık Geri Dönüşüm Kampanyası” da 1 Mart’ta sona ererken, kampanya kapsamında 1480 kg atık elektronik eşya toplandı.

 

 

HEDİYELERİ VERİLDİ

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından 545 kg e-atık toplayarak dereceye giren Bahçeağıl İlkokulu’na laptop, 520 kg e-atık toplayarak dereceye giren Cumhuriyet İlkokulu’na ses sistemi hediye edilirken, e-atık toplayan tüm okullara kampanyaya katılımlarından dolayı teşekkür belgesi verilip selfi noktası afişi hediye edildi. Ödüllü Atık Pil Toplama ve Atık Geri Dönüşüm Kampanyası ile amaçlarının çocukların çevre bilincini güçlendirmek olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Ödüllü Atık Pil Toplama ve Atık Geri Dönüşüm Kampanyası ile amacımız çocuklarımızın çevre bilincini güçlendirmek. Düzenlediğimiz yarışmalarda dereceye giren okullarımızı tebrik ediyorum” dedi. Çetin, kampanyalara destek vererek daha temiz, sağlıklı ve yaşanılabilir bir Kapaklı için mücadele eden tüm öğretmenlere ve öğrencilere de teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU