Her kan bağışı 3 hayat kurtarır

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi iş birliğinde 'Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası' başlatıldı. Her vatandaşın kan bağ?

GÜNDEM 13.06.2019 18:55:00 0
Her kan bağışı 3 hayat kurtarır

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi iş birliğinde ‘Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası’ düzenlendi. ÇTSO 12. Meslek Komitesi önderliğinde düzenlenen kampanya dün saat 10:30’da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Seçkin ve Ayhan Arslan, Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Narçın, 12. Meslek Komitesi Başkanı Melek Şen ve Meclis Üyeleri Reşat Ünlü, Yusuf Uyanık ve Halkbank Çerkezköy Şube Müdürü Erhan Tan’ın katılımıyla başlatıldı.

 

İLK BAĞIŞ SEÇKİN’DEN

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yanında konuşlandırılan çadırda ilk bağışı ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin yaptı.

 

HER KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

 

Her vatandaşın kan bağışında bulunması gerektiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Çünkü her kan bağışı bir hayat kurtarır. Hepimizin kan vermesi lazım. Gerçekten Kızılay’ın kan bağışını çok önemsiyorum. Kampanya boyunca herkesin kan bağışında bulunmasını bekliyorum” dedi.

 

 

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

 

‘Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası’  ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da “Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi ile iş birliği içerisinde düzenlediğimiz 2 günlük Kan ve Kök Hücre Bağış Kampanyamızı başlattık. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemize ve ülkemize yarar sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem vermekteyiz. Bugün de ülkemizin en köklü kuruluşlarından, ırk, dil, din, cinsiyet ayırmadan tüm insanlığa yardım elini uzatan Türk Kızılayı’na destek olmak amacıyla düzenlediğimiz sosyal sorumluluk projemizde üyelerimiz, çalışanlarımız ve vatandaşlarımızla bir aradayız” dedi.

 

“HER BAĞIŞ 3 HAYAT KURTARIR”

 

Kan bağışının önemine dikkat çeken Kozuva “En temel yaşam kaynağı olan her bir kan bağışı 3 can demek. Bir damla kan, bin umut demek. Birkaç dakikanızı alacak olan bu işlemin sonunda hayat var. Biz biliyoruz ki, yardımseverlik, paylaşmak, ihtiyacı olanın yanında olmak milletimizin kanında var. 2 gün sürecek olan bağış kampanyamızın hayırlı olmasını diliyor, her vatandaşımızı ‘ya bir gün bana da lazım olursa?’ bilinciyle kan ve kök hücre bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi. Kan ve kök hücre bağışı kampanyası Cuma günü saat 17:30'a kadar devam edecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU