Kent Konseyi'nde Üstünol dönemi

Çerkezköy Kent Konseyi'nin 18. Seçimli Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Funda Serfiçe aday olmadı. Başkanlık için Tuncay Üstünol ve Kent Konseyi Eski Başkanı Serkan Karagöz yarışırken, Kent

GÜNDEM 12.06.2019 20:47:00 0
Kent Konseyi

Çerkezköy Kent Konseyi’nin 18. Olağan Genel Kurulu dün yapıldı. Saat 14:00’da Kent Konseyi Salonu’nda yapılan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

“BİRÇOK ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK”

 

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, görevi devraldığı 2016 yılı Haziran ayından bu yana çalışma arkadaşları ile birlikte birçok çalışmaya imza attıklarını belirterek “Tüm imkansızlıklara rağmen kendi içimizde maddi manevi birbirimize verdiğimiz destekler ile bir çok sosyal proje gerçekleştirdik” dedi. Projeleri hayata geçirmede kendilerine destek olan genel kurul üyelerine, kurum ve kuruluş temsilcilerine, muhtarlara, kendisine verdikleri destek için yönetim kurulun üyelerine ve çalışma grubu başkanlarına teşekkür eden Serfiçe “Ben demeden biz olarak ekip ruhu ile çalışıp fikirler ürettik” dedi. Önem verdikleri fakat ilerleme sağlayamadıkları bazı projeleri de paylaşarak bir sonraki dönemde bunların takip edilmesini rica eden Serfiçe, “Bir kent Müzesi plan ve içeriği tarafımızca hazırlandı. Yer belirlendiğinde ilk adım atılmış olacak” dedi. Avrupa Birliği EURO Test Temsilciliği projesi ile ilgili de Avrupa Birliği Proje Çalışma Grubu Başkanı Tuncay Üstünol’un ve proje üyelerinin yaklaşık 1 yıldır bunun üzerinde çalıştığını ifade eden Serfiçe “Kabulümüz durumunda Çerkezköy’de farklı yaş gruplarını farklı amaçlarla belli bir süre için Avrupa’ya ücretsiz olarak gönderebileceğiz. Bu tecrübe ile geri dönen her kentlinin yaşı ne olursa olsun yaşadığını kente aktarabilecek” dedi.

 

“HAK EDEN KAZANSIN”

 

Çocuk Kütüphanesi ve Akıllı Oyun Odası projesinin de üç yıldır üzerinde çalıştıklarını söyleyen Serfiçe sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde özellikle kadınlara istihdam yaratacak kooperatifleşme konusunda da çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Tarih Grubunun, Çerkezköy’ün geçmişini tüm detayları ile bilen değerli üyeleri ile kentin önemli noktalarını koruma ve ileriye taşıma adına çeşitli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Serfiçe, makamların bir amaç değil bir araç olduğunu belirtikten, adaylara başarılar diledi. Hak edenin kazanmasını temenni eden Serfiçe, genel kurulun Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Serfiçe’nin konuşmasının ardından kongre divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ getirilirken, divan katip üyeliklerine Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ve İsmail Cin getirildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından faaliyet raporu okunarak oybirliği ile kabul edildi.

 

Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından Kent Konseyi Başkan Adayı Tuncay Üstünol konuşma yaptı. Çerkezköy’de çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev yaptığını, 5 yıldır da Çerkezköy Kent Konseyi’nde görev yaptığını belirterek 5 yıldır birlikte çalıştığı Funda Serfiçe’den büyük destek ve yardım gördüğünü, onun tecrübelerinden faydalandığını belirtti. Seçeceği yürütme kurulu ile beraber çok farklı ve çok iyi hizmetlere imza atacaklarını dile getiren Üstünol, “Kazanan Çerkezköy olacak” dedi.

 

 

“ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ”

 

Diğer bir başkan adayı Serkan Karagöz de daha önce 2 dönem Kent Konseyi Başkanlığı yaptığını, o dönemde çok güzel hizmetler yaptıklarını belirtti. 50-60 ülke gezdiğini, Avrupa’da kent konseyleri belediyelerin üstünde olan kuruluşlar olarak görüldüğünü belirterek “Burası hizmetle işliyor. Biz her şeyi bir tarafa bırakacağı. Çerkezköy belediye başkanıyla ilçemize çok güzel hizmetler yapacağız” dedi.

 

“VAHAP AKAY’A KARŞI KAYBETTİM”

 

Başkan adaylarının konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Başkanlık için Tuncay Üstünol ve Kent Konseyi Eski Başkanı Serkan Karagöz yarıştı. 97 delegenin 94’ü oy kullanırken, kullanılan oyların 91’i geçerli, 3’ü geçersiz sayıldı. 39 oy alan Tuncay Üstünol Kent Konseyi başkanlığına seçilirken, diğer aday Serkan karagöz ise 32 oy aldı. Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan yeni başkan Tuncay Üstünol, kendisine oy veren-vermeyen herkese teşekkür etti. Seçimi Tuncay Üstünol’a karşı kaybetmediğini, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a karşı kaybettiğini söyleyen Serkan Karagöz de Kent Konseyi’ne siyaset bulaştırıldığını iddia etti.

 

“BU BİNAYI ONLAR YIKSIN DİYE Mİ YAPTI?”

 

Kongrenin ardından gazetecilere açıklama yapan Karagöz “Başkana nezaket ziyaretinde bulunduğumda ‘Serkan ağabey orayı yıkacağım ona göre sonradan bana bir şey demeyin’ dedi. Yani daha başında buranın yıkılacağını burada hizmet verilemeyeceğini söylüyor. Her yerde Kent Konseyi başkanları adam gibi çalışıyor, hizmet ediyorlar. Burada ise hizmet edilmemesi için bu binayı da yıkmaya çalışıyorlar. Ali Ertem bu binayı onlar yıksın diye mi yaptı? Bina yapacaksan başka yere yap. Terbiyesizlik, kınıyorum bunları, hepsine yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU