"Tarım ve İnsan" konulu 10. fotoğraf sergisi açıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın geleneksel olarak düzenlenen, "Tarım ve İnsan" konulu 10. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların yer aldığÄ

GÜNDEM 12.06.2019 14:21:00 0
"Tarım ve İnsan" konulu 10. fotoğraf sergisi açıldı

Toprak sevgisi ve tarımın önemine dikkat çekmek için ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye girip sergilenmeye değer görülen 61 eserin yer aldığı serginin açılışına Vali Yıldırım’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Sn. J. Alb. Şahin Karakaş, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, tarımsal sivil toplum kuruluşları başkanları ve üyeleri ile davetliler katıldı.

2 BİN 933 ESER KATILDI

Kurdele kesilmesinin ardından katılımcılar sergiyi gezdi. Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan yarışma, genel, çiftçi, öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları, Deniz Bank çalışanları ve tematik kategori olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirildi. Yarışmaya bu yıl 669 katılımcı, 2 bin 933 eser katıldı.  20 eser dereceye girdi.  Ödül alan eserlerin 61’i Tekirdağ’da sergileniyor.

İNSAN BESLENMESİNİN KAYNAĞI

İnsan beslenmesinin kaynağı olan tarımın, değişen tarihe, değişen teknolojiye, değişen çağa rağmen varlığını ve gerekliliğini sürdürmüş insanlık tarihinin sonuna kadar da sürdüreceğini belirten yetkililer “İnsanların yüzyıllar boyunca ihtiyaçlarındaki öncelikler değişse de beslenmeye, dolayısıyla tarıma duyduğu ihtiyaç hep devam edecektir. Yaşadığımız coğrafya, üzerinde barındırdığı tüm canlılarla birlikte, yaşam döngüsü içerisinde bizimle birlikte yaşayan bir coğrafyadır. Dolayısıyla bu coğrafya bizim yaşamımızın bir parçasıdır. Bizler çekmiş olduğumuz fotoğraflarla yaşamımızdan aldığımız kesitleri ölümsüzleştiriyoruz. Bugün bu sergide görmüş olduğunuz fotoğraflar, içerisinde insan olsun ya da olmasın aslında bizim yaşamımızın kesitleridir. Gördüğümüz her kare bilgi, emek, fedakarlık, alın teri, yılların tecrübesi ve alışkanlıklarımızı yansıtmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığımızca her yıl tekrarlanan Tarım ve İnsan" Konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın Ülkemiz kültür birikimine önemli katkı sağlayacağına inanıyor bu tür etkinliklerin ve katılım sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ