Geçen yıla göre yüzde 48 azaldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu alınan tedbirler çerçevesinde bu bayramda meydana gelen ölümlü trafik kazalarının geçen yıla göre yüzde 48 azaldığını belirtti. Çorlu'da 5 kişinin

GÜNDEM 9.06.2019 16:47:00 0
Geçen yıla göre yüzde 48 azaldı

Bayram tatilinde şu ana kadar 52 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu bayramda meydana gelen ölümlü kaza oranında geçen yıla göre yüzde 48 azalma olduğunu dile getirdi.

 

YÜZDE 56 AZALMA OLDU

 

Aldıkları tedbirler çerçevesinde son 10 yıllık trafik kazası ölüm istatistiklerine göre bu yıl yüzde 56'lık bir azalma olduğunu kaydeden Bakan Soylu geçen yılki bayram tatillerine göre de ölümlü kazalarda yüzde 48'lik azalma olduğunu ifade ederek “Bizim için sıfır can kaybı esastır. Ancak bu kadar yoğunluk ve bayram tatilinin sıkıştığı bu alanda biraz tedbirsizlik, dikkatsizlik bazen de acelecilik maalesef hepimizin canını yakan, içimizi acıtan, üzen görüntülerle bizi etkileyen sonuçla karşı karşıya bırakıyor” dedi. 185 bin trafik ekibi, jandarma ve polisin bu bayram tatili süresince kendileri bayram yapmadan, vatandaşların sağ salim tatile veya gidecekleri noktaya, dönecekleri noktaya ulaşabilmeleri için büyük bir fedakarlık ortaya koyduğunu belirten Soylu “Altını çizerek söylüyorum; onların bayramlarını, ailelerinin bayramlarını tekrar tebrik ediyorum" dedi.

 

“BİZİ DERİNDEN ETKİLEDİ”

 

Çorlu’da 5 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği kazayı da hatırlatan Soylu, bu kazanın kendilerini derinden etkilediğini söyledi. Araçların özellikle otoyollarda, kavşak ağızlarında park edilmemesini, bekleme yerlerinde de kurallara uygun park edilmesini isteyen Soylu, "Tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Sadece sürücüler değil yanındakilerin de uyarılarına ihtiyacımız var. Yani araç sürmek sadece bir sürücülük değildir, mühendislik hadisesidir. Ve bunu hep beraber bir şekilde yönetmemiz gerekir. Onun için özellikle yol kenarlarında durmalar, parklanmalar, kurallara uygun bir şekilde gerçekleşmelidir. Özellikle çocuklarımıza da çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar bize bine yakın karne geldi. Yani ailelerinin, annelerinin, babalarının karnelerini doldurup bize gönderdiler. O çocuklarımızın da ilk yüzüne bisiklet göndereceğiz. O karneler bizim için önemli. Çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber / Emrullah ELMA