Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali etkinlikleri başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 55'incisi düzenlenen Uluslararası Kiraz Festivali'nin açılışı doğduğu köy olan Tekirdağ'ın Naip Köyü'nde yapıldı. Buradaki a?

GÜNDEM 7.06.2019 13:41:00 0
Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali etkinlikleri başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 55. Uluslararası Kiraz Festivali’nin açılışı doğduğu köy olan Tekirdağ’ın Naip Köyü’nde yapıldı. Naip Mahallesi’nde düzenlenen festival açılışlına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, programı izlemeye gelen vatandaşlara kiraz ikram edildi.

 

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, saat 12:00’da düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada “Eğer ki birlik ve beraberlik içerisinde olursak, bu milletin birlik ve beraberlik içerisinde neleri başarabildiğini tekrar tekrar gelecek nesillere de anlatabilirsek Tekirdağ’ın da Türkiye’nin de muasır medeniyetler seviyesinin çok üzerine çıkmaması için hiçbir engel yok. Ben inanıyorum ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkan Trakya’daki ilk ilçe Süleymanpaşa olacaktır. Bunu da hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

 

KİRAZ ÜRETİMİ 2 BİN 500 TONLARA ÇIKTI

 

Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da kiraz üretiminin 2002 yılında Tekirdağ’ın tamamında 507 ton iken bugün 2 bin 500 tonlara çıkmasının güzel bir gelişme olduğunu belirterek “Diğer tarım ürünlerinde de, meyvede, elma da veya Armutta diğer tarım ürünlerinde yüzde 100’e varan üretim artışları bu şunu ortaya koyuyor. Kiraz festivalinin ana amaçlarından biri Tekirdağ’ın ülkeye tanıtılması. Ama daha önemlisi ürettiğimiz ürünlerle, tarımsal ürünlerle bölgede ismini duyurması yeni tarımsal sanayiye hizmet vermesi, hammadde üretmesi olarak görüyoruz” dedi. Yapılan açılış programlarının arından Süleymanpaşa Belediyesi Mehter Takımı ve Halk Oyunları ekibi izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.

 

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

 

Naip Mahallesi’nde düzenlenen açılış programının ardından saat 17:00’da da kortej yürüyüşü yapıldı. Çiftçilerin de traktörleriyle katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.  Türk Hava Kurumu’nun (THK) paramotor paraşütçüleri de yürüyüş sırasında gösteri yaptı. Yürüyüş boyunca açılan Türk bayrakları ve akrobasi ekiplerinin gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Kortejde bulunan Gencer Savaş Bandosu'nun çaldığı oyun havalarına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve meclis üyeleri de oynayarak eşlik etti.

 

 

“GÜZEL BİR FESTİVAL OLSUN”

 

Yürüyüşün ardından Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılıp, festival ateşi yakıldı. Kiraz festivalinin açılışına katılan herkesi selamlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel “2 aylık süreçte göreve geleli, bu iki aylık süreç içerisinde kiraz festivali ile ilgili yoğun çalışmalar içerisine girdik. Kendi örf ve adetlerimizi yaşatabileceğimiz, kendi geleneklerimizi tekrardan canlandırabileceğimiz güzel bir kiraz festivali organize etmek istedik. Bu doğrultuda Süleymanpaşa’daki arkadaşlarımızla birlikte güzel çalışmalar yaptık. Çok şükür buraya kadar kazasız belasız geldik. İnşallah pazar akşamına kadar coşkuyla kutlanan güzel bir festival olsun” dedi.

 

 

FESTİVALİN MEŞALESİ YAKILDI

 

Başkan Yüksel'in konuşmasının ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından Uluslararası Kiraz Festivali’nin meşalesi yakılarak güvercin uçuruldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU