Uçurtma şenliğine yoğun ilgi

Saray Kadıköy Mahallesi'nde Ramazan Bayramı'nda geleneksel hale getirilen uçurtma şenliği bu bayram da devam etti. Mahalle sakinlerinin kendi imkanları ile düzenlenen uçurtma şenliğine ilgi yoğun oldu. Çevre mahalle

SPOR 6.06.2019 18:06:00 0
Uçurtma şenliğine yoğun ilgi

Saray’ın kırsal Kadıköy Mahallesi sakinleri, her Ramazan Bayramı'nda geleneksel hale getirdikleri uçurtma şenliğinin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediler.

 

750 UÇURTMA DAĞITILDI

 

Mahalle sakinlerinin kendi imkanları ile düzenlenen uçurtma şenliğine ilgi yoğun oldu. Çevre mahallelerden gelenlerle birlikte yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı şenlikte 750 uçurtma dağıtıldı. Geleneği başlatanlardan İsmail Burhan, şenliğe ilk yıl 70 çocuğun katıldığını, bu yıl ise sayının 750’ye çıktığını belirterek “Bu yıl 4'üncüsünü düzenliyoruz. Bu yıl sayımızı biraz yüksek tutmaya çalıştık. İlk festivalimizde 70 çocukla başladık. Geçen yıl bu 450'lilere ulaştı. Bu yıl ise 750 ile bin çocuk arasında katılımcı var” dedi.

 

“UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATIYORUZ”

 

Mahallelerinin 50 haneli, 30 nüfuslu bir yer olduğunu belirten Burhan, “İnsanlar bana destek verdi. Her gelen çocuğa yiyecek, oyuncak var. Burada büyük oyuncak firmaları var, onlardan da hediye katkıları aldık. Şu an çok mutluyum, yüzlerce çocuğa unutulmaz bir gün yaşatıyoruz” dedi.

 

“KATILIM DAHA DA ARTIYOR”

 

Amaçlarının burada doğmuş, ancak iş gereği farklı bölgeler gitmiş olan ailelerin çocukların, babalarının, annelerinin doğduğu yeri görmelerini sağlamak ve burada onların unutamayacağı bayramları yaşatmak olduğunu belirten Burhan “İlk başladığımız günden bugüne katılım daha da artıyor” diye konuştu. Şenliğe yoğun bir katılım olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Recep Tunç da “Bu yıl dördüncünü kutluyoruz. Uzaktan yakından gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Dördüncü yılımız olmasına rağmen, şenliğimize yoğun bir katılım var. Can-ı gönülden yapıyoruz. Biz bu işi tutturduğumuza inanıyoruz” dedi. Amaçlarının bunu daha da ileriye götürmek olduğunu belirten Tuna, muhtarlık olarak sonuna kadar destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Haber / Emre BOZ