"Milli meselelerde parti farkı, siyasi görüş farkı olmaz"

Süleymanpaşa'da iftar programına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Türkiye'nin temel meselelerinde, milli meselelerinde siyasi parti farkı, siyasi görüş farkı olmaz. Orada birlikte hareket eder

GÜNDEM 2.06.2019 10:21:00 0

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından sahil dolgu alanında düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftara, Şentop’un yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcılar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş ile çok sayıda kişi katıldı.

 

ÇOK GÜZEL BİR GÖRÜNTÜYDÜ

 

Mustafa Şentop, iftar programında yaptığı konuşmada milli mücadelenin önemine vurgu yaptı. Şentop “Bundan 12 gün kadar önce 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yıldönümü Samsun’da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm siyasi partilerin genel başkanlarının da katıldığı bir törenle anıldı. Yani 19 Mayıs itibarı ile milli mücadelenin, istiklal mücadelesinin 100. yıl kutlamalarını anma törenlerini başlatmış olduk. Orada verilen görüntü çok güzel bir görüntüydü” dedi.

 

“BİRÇOK ÇALIŞMAYI ORGANİZE EDİYORUZ”

 

“Türkiye’nin temel meselelerinde, milli meselelerinde siyasi parti farkı, siyasi görüş farkı olmaz. Orada birlikte hareket ederiz. Bunun dışında kalan her meselede tartışabiliriz, farklı görüşlere sahip olabiliriz. Türkiye’ye bunu hep beraber göstermiş olduk, oradaki toplantıda” diyen Şentop, önümüzdeki yıl 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıl dönümü olduğunu kaydederek onunla ilgili birçok çalışmayı organize ettiklerini söyledi.

 

“BİR TARİHİ DÖNÜM NOKTASINDAN GEÇİYORUZ”

 

Mustafa Şentop “Arkasından İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü, 2021’de hemen arkasından nihayetinde de 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü. Dolayısıyla çok önemli bir tarihi dönüm noktasından geçiyoruz, önümüzde ki birkaç yıl içerisinde. Türkiye tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü, bir asırlık çınardan bahsediyoruz. Bu bizim hem kökümüzün sağlamlığını, tarihi derinliğini gösteriyor hem de hangi perspektifle bakacağımızı, hep beraber bu süre içerisinde müzakere etme, değerlendirme imkanı bulacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU