Çerkezköy'de güvenlik tedbirleri üst seviyede

İçişleri Bakanlığı yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla karayollarında güvenlik tedbirlerini en üst düzeye çıkardı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komu

GÜNDEM 1.06.2019 08:23:00 0
Çerkezköy

Uygulamaları denetleyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Bu uygulamalar bayram boyunca devam edecek. İçişleri Bakanlığımızın talimatları gereği bayram tatilinin 9 güne çıkması nedeniyle yola çıkan vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyması, kazalara sebebiyet verilmemesi açısından denetimleri sıklaştırdık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de emniyet müdürlüğümüz ve jandarma komutanlığımızın trafik görevlileriyle bugünden itibaren bayram tatili boyunca denetlemelere devam edeceğiz” dedi.

 

BİSİKLET ÇEKİLİŞİ OLACAK

 

Sürücülerin daha dikkatli davranmaları konusunda bu denetimlerin çok önemli olduğunu belirten Abban “Sadece Çerkezköy’de yapılmıyor bu denetimler. Valilikler ve kaymakamlıkların denetiminde tüm il ve ilçelerde yapılıyor” dedi. Ramazan Bayramı’nda trafik ekipleri tarafından aileleriyle seyahat eden çocuklara Trafik Karnesi dağıtacağını belirten Abban “Çocuklar, anne ve babalarının trafik kurallarına riayet edip etmediklerini değerlendirip karneyi bakanlığın web sitesine gönderecek. Bisiklet çekilişi var. En çok beğeni alan ilk 100 karne sahibi çocuk bisiklet ile ödüllendirilecek” dedi. .

 

 

KURALLARA UYSUNLAR

 

Araç sürücülerine de mesaj gönderen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “Araçları dikkatli kullansınlar. Kurallara uysunlar” dedi. Kaymakam Abban, Çerkezköylülerin Kadir Gecesini ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da kutladı.

 

184 BİN 825 TRAFİK PERSONELİ GÖREV YAPACAK

 

Ülke genelinde de bayram tatili süresince toplam 101 bin 223 trafik ekibi / timi ve 184 bin 825 trafik personeli görevli bulunacak. Trafik tedbirlerinin yerinde denetlenmesi ve yaşanabilecek sıkıntılara anında müdahale edilebilmesi amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, bakan yardımcıları ve bakanlık bürokratları da sahada olacak. Özellikle kazaların yoğun olduğu bölgelerde Bayram tatili süresince 66 müfettiş görev yapacak. Havadan denetimlere ağırlık verilecek, otobüslerde sivil ekiplerin yolcu gibi denetimlerine devam edilecek. Bu bayram toplam bin 520 yolcu otobüsü, sivil ekipler tarafından habersiz olarak denetlenecek.

 

YOLCU OTOBÜSLERİ SIKI BİR ŞEKİLDE DENETLENECEK

 

Şehirlerarası yolcu otobüsleri ile 30 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında tarifeli yolcu taşımalarına izin verilen B2/D2 yetki belgeli TUR araçlarının; SRC belgeleri, taşıma sözleşmeleri, yedek şoför, takograf (hız, çalışma / dinlenme süreleri), cihaza takılı sürücü belgesi / kartının aracı kullanan kişiye ait olup olmadığı incelenecek. Otobüslerin karışmış olduğu kazalar da dikkate alınarak özellikle 02.00 - 08.00 ve uykusuzluk / yorgunluğa bağlı dikkat kaybının oluştuğu 05.00 - 07.00 saatleri arasında şoförlerin araç dışına davet edilmesi, gerekli kontrolleri ve dinlenmeleri sağlanacak. Özel İzin / Özel Yük Taşıma İzin Belgesi kapsamındaki araçların 01 -  09 Haziran tarihleri arasında trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek. Denetimlerde, çevirme ekiplerinin bulunduğu noktalarda araç sürücüleri durdurularak Yüz Yüze İletişim kurulacak ve uzun yoldan gelen sürücülerin dinlendirilmeleri sağlanacak. Radar denetimleri; hız kaynaklı kazaların yoğunlaştığı güzergâhlarda, mümkün olduğunca yüz yüze temas yolu ile yapılacak. Toplam uzunluğu 2 bin 155 km olan tüm otoyollarda Ortalama Hız denetimi yapılmaya devam edilecek.

 

MERKEZDEN ANLIK TAKİP EDİLECEK

 

Şehir merkezlerinde, halkın yoğun olacağı AVM ve mezarlıklarda trafik tedbirleri artırılacak. Merkezdeki Trafik Kaza Danışma Birimi tarafından ülke genelindeki yol durumu ve kazalar anlık olarak takip edilecek ve anında müdahale sağlanacak.

 

VATANDAŞLAR NAVİGASYON EKRANLARINDA UYARILACAK

 

 Ülke genelinde ana güzergâh noktalarında 2018 yılı içerisinde meydana gelen kazaların yoğunlaştığı 50 nokta, Yandex Navigasyon sistemi üzerinden kaza bölgesine gelmeden önce sürücüleri uyaracak şekilde “Dikkat kaza riski! Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” mesajının navigasyon ekranından uyarılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU