Belediyeden başpehlivanına altın kemer

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 6. dönemde de belediye başkanlığını kazanan İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü belediye başkanlığının başpehlivanı i

SPOR 30.05.2019 16:25:00 0
Belediyeden başpehlivanına altın kemer

Her yıl Ramazan ayında Edirne Gezisi düzenleyen İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu yıl da 3 bin kadın ile Serhad Şehri Edirne’ye geldi.  İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

 

BAŞPEHLİVAN İLAN ETTİ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kırkpınar’da üst üste 3 kez başpehlivan olan altın kemerin ebedi sahibi olur. Biz tabi altın kemerin orijinalini veremiyoruz Ama siyasetin belediye başkanlığı anlamında başpehlivanı olan Hasan Akgün’e ben de sembolik bir altın kemer hediye ediyorum” diyerek, Akgün’ü belediye başkanlığının başpehlivanı ilan etti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de “42 yıldır belediyeciyim hayatımda aldığım en anlamlı hediye” diyerek Gürkan’a teşekkür etti.

 

İLK RESMİ ZİYARET EDİRNE’YE

 

Akgün, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından ilk resmi ziyaretlerini Edirne’ye yaptıklarını belirterek “Edirne, kardeş şehrimiz, Osmanlı’nın muhteşem başkenti. 31 Mart bitti, seçimler bitmedi. Büyükçekmece kültür ve sanatıyla bilinen bir şehrimizdir.  Dünyada Büyükçekmece’nin adını duymayan tek bir ülke kalmadı. Çünkü 42 yıldan beri belediyeciyim ama 35 yıldan beri seçimlerin içindeyim. Hiç seçim kaybetmedim. Son seçimlerde gördüğümüz manzarayı bütün basın biliyor, anlatmak mümkün değil ama herkesin anlayabileceği kitap yakında piyasaya çıkacak. Türk Demokrasisinde Kara Hafta Büyük Çekmece Gerçeği 3 Nisan-10 Nisan bu kitabı okuyan herkes korkunç bir ibret tablosu görecektir. Nasıl üzerimize çullandıklarını, didik didik ettiklerini ama sonuçta hiçbir şey bulamadıklarını gördüler. Biz de 6 kez zor bir rekor kırdık. Halkın teveccühü, hür idaresi ile tekrar mazbatamızı aldık. 2 Nisan’da mazbatamızı aldık, 3 Nisan’da da müfettişler geldi. Türkiye’nin düştüğü durum budur. Edirne Belediye Başkanımızı 3 bin kadınımız ile ziyarete geldik. Recep Gürkan’a hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bundan sonraki dönem hepimize hayırlı olsun” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU