İlk yardım eğitimi tamamlandı

Edirne Belediyesi İlk Yardım Merkezi'nde Temel İlk Yardım Eğitim alan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine sertifikaları verildi. Sertifika töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  â€

GÜNDEM 30.05.2019 15:21:00 0
İlk yardım eğitimi tamamlandı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan protokol kapsamında ETSO üyeleri Edirne Belediyesi İlk Yardım Merkezi’nde Temel İlk Yardım Eğitimi aldı. Kursu başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.  Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ile ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt katıldı.

 

İLK YARDIMIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

 

Törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ilk yardımın önemine değinerek, “Umarım burada öğrendiğiniz bilgileri hiçbir yerde kullanmak zorunda kalmazsınız. Ama uygulamak zorunda kalırsanız da bunu en başarılı bir şekilde uygulayacağınıza hiç şüphem yok. ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ile biz de inşallah bu kursa gideriz. Doğru ilk yardım nasıl yapılır onu öğrenme fırsatı buluruz. Bugüne kadar yaklaşık bin kişiye ilk yardım sertifikası verdik. Türkiye’de bu anlamda yetkili 3 belediyeden birisiyiz. ETSO ile geçtiğimiz günlerde bir işbirliği protokolü imzaladık. Tabi ki onların 3 bin 500’e yakın üyesi var. Bundan sonra odamızın üyelerine sertifikalarını vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Edirne Belediyesi’ne verdikleri katkıdan dolayı teşekkür eden ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt da “Bizlere Edirne Belediyesi’ni açtılar ve bu imkanı bize sundular. Biliyorsunuz bunu ücretsiz yapıyorlar. Biz bu eğitimi dışarıdan hizmet aldığımızda 400 bin lira gibi bir fiyata mal oluyor. Belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bunların devamını getireceğiz” dedi. Daha sonra ETSO üyelerine sertifikaları verildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ