Öncelik yayanın etkinliği düzenlendi

2019 yılının "Yayaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla dün 13.00-13.30 saatleri arasında Süleymanpaşa Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları ve 50.Yıl Ortaokulu öğrencileri

GÜNDEM 28.05.2019 18:02:00 0
Öncelik yayanın etkinliği düzenlendi

Etkinliğe; Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul/kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

SÜRÜCÜLER BİLGİLENDİRİLDİ

 

Kaymakam Yurt, öğrenciler ile birlikte trafikte önceliğin yayada olduğunu hatırlatmak amacı ile sürücülere el broşürü verdi. Öğrencilerin çeşitli sloganlar içeren dövizler taşıdığı faaliyette yaya geçitlerinde araçlar durdurularak kısa bilgilendirmeler yapıldı. Etkinlikte kısa bir açıklama yapan Kaymakam Arslan Yurt “Trafik günlük hayatımızın vazgeçilmezi ancak canımızı çocuklarımızı malımızı trafiğe feda edemeyiz. Trafik akışı güvenli olduğu müddetçe insana fayda verir bunun en önemli unsuru ise birbirimize saygıdır. Yaya geçitlerinde yaya önceliği trafikte saygı unsurunun en önemli parçasıdır tüm araç sürücüleri de aynı zamanda yayada olduğuna göre bu ilkeyi hayata geçirmemizin kolay olacağını düşünüyorum tüm araç sürücülerinin yaya önceliği ilkelerine uymaya davet ediyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ