Vatandaşlar Ramazan eğlencelerinde bir araya gelecek

Edirne Belediyesi Ramazan Ayı'nın son haftasında Edirnelileri; geleneksel Ramazan eğlenceleri ile buluşturuyor. Barış Parkı'nda 29 Mayıs- 04 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Ramazan eğlenceleri

GÜNDEM 28.05.2019 17:59:00 0
Vatandaşlar Ramazan eğlencelerinde bir araya gelecek

Edirne Belediyesi; 11 Ayın Sultanı olan Ramazan’a Geleneksel Ramazan Eğlenceleri ile veda ediyor. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Ramazan Eğlenceleri 29 Mayıs- 04 Haziran tarihleri arasında Suni Gölet olarak bilinen Barış Parkı’nda düzenlenecek.

 

GÖSTERİLER YAPILACAK

 

Barış Parkı; adeta bir Ramazan Sokağı’na dönüştürülecek. Kurulacak olan 250 kişilik Kumpanya Çadırında eğlencelerin açılışı Meddah gösterisi ile başlayacak. Hacivat ve Karagöz Gösterisi, Orta Oyunları, Sihirbaz Gösterisi, Jonglör Gösterisi, AteşBaz Gösterisi Edirneliler ile buluşacak. Ekiplerin en özel gösterilerini sunacağı Ramazan Eğlenceleri 29 Mayıs- 04 Haziran tarihleri arasında Barış Parkı’nda her akşam 21.30’da başlayacak. Çocuklar ise 17.00 ile 20.00 arasında açılacak olan Oyun Parkuru ve Şişme Oyun Parkı ile eğlencenin tadına varacak. Barış Parkı, Ramazan Ayı nedeniyle adeta bir Ramazan Sokağına dönüştürülecek. 20 adet standın kurulacağı bu sokakta geleneksel el sanatlarımız tanıtılacak; el emeği ürünler sergilenecek. Vatandaşlara aynı zamanda Ramazan Ayı’na özgü ikramlar yapılacak.

 

RAMAZANA YAKIŞIR VEDA

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 11 ayın sultanı Ramazan’a yakışır bir veda yapacaklarını belirterek “Geleneksel Ramazan Eğlencelerini yaşatmak ve genç nesille tanıtmak istiyoruz. Geleneklerimiz bizi biz yapan en önemli unsurdur. Geçmişimizi tanımadan; atalarımızdan miras kalan gelenekleri yaşatmadan geleceğe güvenle bakmamız mümkün değildir. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Bu nedenle kültürümüze sahip çıkıyor, geleneklerimizi yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm Edirneliler; Edirne’ye gelen tüm misafirlerimizi Geleneksel Ramazan Eğlencelerine davet ediyorum” dedi.  

 

Haber / Yakup KARATEPE