Doğru ilk yardım hayat kurtarıyor

İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Türkiye'deki ilk üç belediyeden biri olan Edirne Belediyesi, gönüllü ilk yardımcılar yetiştirmeye devam ediyor.

GÜNDEM 28.05.2019 13:34:00 0
Doğru ilk yardım hayat kurtarıyor

Edirne Belediyesi; İtfaiye Binası’nda bulunan eğitim salonunda, İlk Yardım Eğitmenleri Hemşire İnci Özer, Paramedik H. Dilara Dinç, Acil Tıp Teknisyeni İrem Dağdeviren eşliğinde "Doğru İlk yardım Hayat Kurtarır" sloganıyla gönüllü 44 kişiye daha ilk yardım eğitimi verildi. 2 gün boyunca süren eğitimlerin ardından kursiyerler İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan teorik ve pratik sınavları başarıyla geçerek İlk Yardımcı Belgesini almaya hak kazandılar.

 

“GÖNÜLLÜ İLKYARDIMCILAR YETİŞTİRİYORUZ”

 

 Gelen talepler üzerine gönüllü ilk yardımcılar yetiştirmeye devam ettiklerini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrukulu, doğru ilk yardımın hayat kurtardığını belirterek “Meydana gelebilecek olay ya da kaza sonrasında yapılacak olan kurtarma operasyonunda uygulanan ilk yardımın, bilinçli yani eğitim almış kimseler tarafından yapılması kazazedelerin hayatlarını kurtarır; sakat kalmalarının da önüne geçer. Buna benzer olaylarla karşılaşıldığında, sağlık ekibi veya ilk yardım eğitimi almış kimseler olay yerine gelinceye kadar kimsenin müdahalede bulunmaması gerekmektedir. Edirne Belediyesi olarak bu noktada önemli bir görevi yerine getiriyor;  gönüllü ilk yardımcılar yetiştirerek belki de birçok insanın hayata tutunmasına olanak yaratıyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ