Sağanak ve dolu olumsuz etkiledi

Malkara'da yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak ve dolu, ekili alanlara zarar verdi. Dolu nedeniyle yaklaşık 20 bin dönüm ekili alanın zarar gördüğü belirtildi.

GÜNDEM 27.05.2019 14:09:00 0
Sağanak ve dolu olumsuz etkiledi

Malkara'nın kırsal İshakça, Karaiğdemir ve Gönence Mahalleleri’nde aniden başlayan sağanak ve dolu nedeniyle mahallelerdeki bazı dereler taşarken, yaklaşık 20 bin dönüm ekili alan zarar gördü, bazı ağaçlar yola devrildi.

 

“HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAĞIZ”

 

Zarar gören tarlalarda incelemelerde bulunan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, üreticiye destek olmak için belediye olarak her türlü tedbiri alacaklarını belirtti. Mahallelerde zarar gören yolların da olduğunu söyleyen Yurdakul “Hızlı bir şekilde zabıta ve fen işleri ekiplerimiz onarımlarına başladı. Tüm üreticilerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum” dedi.

 

BÜYÜK ZARAR VAR

 

İshakça Mahallesi Muhtarı Bilal Temurtaş da, yağan yağmur ile dolunun aniden vurduğunu belirterek Yüzde 50'ye varan bir oranla buğday ve ayçiçeklerimizi dolu vurdu. Tarlaların ve ekili alanların durumu çok kötü. Bölgemizde büyük zarar var” dedi. Zarar gören tarlalarda incelemelerde bulunan AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk de “Bölgede ciddi  bir afet yaşandı. Üç mahalle ve bölgede tespit edebildiğimiz kadarıyla ayçiçeği ve buğdayda ekili alanlarda ciddi bir hasar var. Bir an önce tespit edilip çiftçimizin mağduriyeti giderilmesi gerekiyor. Önümüzdeki bir kaç gün sonra zarar daha iyi tespit edilecek. Zarar gören tüm çiftçimize geçmiş olsun diyorum. Tabi ki zarar çok büyük. Bazı yerlerde yüzde 100 zarar var bazı yerlerde yüzde 60 zarar var” dedi.

 

TARLALA SULAR ALTINDA

 

Dolu yağışının çok büyük zarar verdiğini ifade eden Malkara Kredi Kooperatifi Başkanı Hasan Kosova ise “Her birimizin yüzde 50-60'larda ayçiçeği ve buğdayında zararı var. Tarlalar sular altında. Dolu ceviz büyüklüğünde yağdı” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE