İstanbul'un fethinin 566.yılı coşkuyla kutlandı

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinin 566.yılı, Kapaklı Belediyesi ve Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğinde düzenlenen fetih şöleni ile kutlandı. Gecede konuşan Kapakl?

GÜNDEM 27.05.2019 13:49:00 0
İstanbul

Önceki akşam saat 23:00’da belediye eski meydanında düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehteran Grubu ile Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı kaside grubunun gösterilerinin ardından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Coşkun Şahin konuşma yaptı. İlk defa geldikleri Kapaklı’da çok güzel karşılandıklarını belirten Şahin “Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı olarak ilk defa burada bir program yapıyoruz” dedi.

 

 

“GÜZEL PROGRAMLARA İMZA ATIYORUZ”

 

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel de “Gece gündüz çalıştık, hep birlikte tarih yazdık. Şimdi de Belediye Başkanımızla birlikte sizlerle güzel programlara imza atıyoruz. Rabbim daha güzellerini görmeyi nasip etsin” dedi. Ercan Üçel’in konuşmasının ardından İlahiyatçı Yazar Hıdır Kartal, İstanbul’un fethini anlattı.

 

 

“ECDADIMIZIN MANEVİ DUYGULARINI HATIRLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Gecede konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Dünyanın madden zenginleşirken, manen fakirleştiği bir dönemi yaşıyoruz. Ecdadımızın manevi duygularını hatırlamaya ve onlara sarılmaya hakikaten son dönemde daha fazla ihtiyacımız olduğunu hepimiz görüyoruz ve biliyoruz. Bu sebeple Ramazan ayı boyunca biz de karınca kararınca bu duyguları hatırlatmaya, sizlerle yaşatmaya önem vermeye gayret ettik. Bu sene eksiğiyle gediğiyle böyle bir dönemi geçiriyoruz. Gelecek yıllarda inşallah hep beraber çok daha güzel günlerde, çok daha güzel gecelerde birlikte hem manevi duygularımızı hem inançlarımızı daha güzel yaşayacağımızı düşünüyorum” dedi.

UMRE ÇEKİLİŞİ YAPILDI

Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından masrafları hayırsever iş adamları tarafından karşılanacak iki kişilik umre çekilişi yapıldı. Plaket takdiminin ardından program sona erdi. Programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Coşkun Şahin, İlahiyatçı-Araştırmacı Yazar Hıdır Kartal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber / Yakup KARATEPE