1 yılda 6 anlamlı proje

Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu 5-G, 5-H ve 5-I sınıfı öğrencileri bir yıl boyunca Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar koordinatörlüğünde 6 projeyi hayata geçirdi. 'Sevgimizi Paylaşıyoruz'

GÜNDEM 22.05.2019 16:44:00 0
1 yılda 6 anlamlı proje

Lösemili Çocuklar Haftası’nda Kapaklı’da lösemi hastalığına dikkat çekmek, toplumsal farkındalık uyandırmak amacıyla ilçe programı düzenleyip, pankartlar, afişler hazırlayan öğrenciler maske takma etkinliği ile toplumsal farkındalık uyandırdı. Stantlar kurup stanttaki ürünleri satan öğrenciler, satıştan elde edilen 12 bin 75 TL’yi LÖSEV’e bağışladı. “Sevgimizi Paylaşıyoruz” isimli proje Tekirdağ’da “Eğitimde İyi Örnekler”de 1. oldu.

 

“HAYATI PAYLAŞMAMIZA ENGEL YOK”

 

5-G, 5-H ve 5-I sınıfı öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar ile birlikte Kapaklı’da bulunan özel eğitim sınıflarını ziyaret ederek özel öğrencilerle bir araya geldi. Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin daha iyi eğitim almaları amacıyla ihtiyaç duydukları eğitim materyallerini önceden tespit edilip alınan 3 bin 500 lira değerinde eğitim materyallerini özel çocuklara hediye edildi. “Hayatı Paylaşmamıza Engel Yok” isimli proje de Tekirdağ Eğitimde İyi Örnekler listesinde yer aldı.

 

“ÖPÜLESİ ELLER, SEVGİYLE BÜYÜYEN GÖNÜLLER”

 

Mart ayında Kütüphaneler Haftası dolayısıyla “Yıldızkent Okuyor, Kapaklı Okuyor” projesi kapsamında İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek 15 dakikalık okuma yapan Erkin Saçar ve öğrencileri kütüphaneye 500 kitap bağışında bulundu. 25 Mart Yaşlılara Saygı Günü’nde “Öpülesi Eller, Sevgiyle Büyüyen Gönüller” projesi kapsamında Kapaklı’daki 120 yaşlı vatandaşın kapısını çalıp hediyelerle mutlu eden öğrenciler, yaşlı vatandaşlarla sohbet ederek onlarla zaman geçirdi.

 

 

“AİLECE OKUYORUZ”

 

Çocukların okuma becerilerini sürekli kılmak, eğitimin vazgeçilmez unsuru olan ailelerin de işin içinde etkin rol almaları adına düzenlenen “Ailece Okuyoruz” projesi kapsamında öğrenciler evde aileleriyle kitap okudu. Bu proje de Eğitimde İyi Örneklerde listede 1. sırada yer aldı. Çocukların Türkçe dersinde öğrendiklerini eğlenerek tekrar etmeleri, bunun yanında sahne hakimiyeti kazanma, topluluk önünde konuşma, özgüven becerilerini geliştirmeye yönelik “Bizler de Birer Öğretmeniz” projesi kapsamında öğrenciler sınıfta öğretmenlik yaptı.

 

 

 

120 ÖĞRENCİ VE VELİLERLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Tüm bu çalışmaları 1 yıl içerisinde 120 öğrenci ve velilerle birlikte gerçekleştirdiklerini dile getiren Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar “Bu çalışmaların tamamında 120 öğrencim vardı. Yapılan her türlü maddi yardımlarda tamamen velilerimle birlikte çocuklarımızı insanlar içinde insan gibi yetiştirmek adına gösterdiğimiz çaba ve fedakarlık vardır. Hiçbir kişi veya kurumdan zerre yardım almadan hiçbir sponsora, reklama fırsat tanımadan sadece öğretmen, veli, öğrenci işbirliği ile bu çalışmaları gerçekleştirdik. Bu öğrencilerimin hepsi henüz 5. sınıf öğrencisi. Çocuklarımın empati kurma, iyilik, yardımseverlik, işbirliği, girişimcilik, özgüven, toplumda öncü olma, kendinde sorumluluk hissetme değerlerini onlara söyleyerek anlatarak değil bizzat kendimiz yaparak yaşayarak ve onlara da yaptırarak yaşatarak öğretip bunları kişilikleri haline getirmeye çalıştık” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU