Hayvan Bakımevi'nde uygulamalı eğitim aldılar

Namık Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde meslekleri hakkında uygulamalı eğitim aldı.

GÜNDEM 21.05.2019 15:00:00 0
Hayvan Bakımevi

Veteriner hekimliği ve hayvan bakımı konularında belediyemizin veteriner hekimlerinden uygulamalı eğitim alan öğrenciler, bu eğitimin gelecekteki mesleki hayatlarına büyük katkı sağladığını belirtti. Geleceğin veteriner hekimleri, dört gün boyunca kısırlaştırma vb. ameliyatlar, bakımevinde bulunan hasta ve yaralı hayvanların tedavisi ve ayrıca kemoterapi uygulamaları hakkında belediyenin hekimlerinden eğitim aldı.

 

 

KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Verilen eğitimlere NKÜ’de görev yapan cerrahi ve dâhiliye alanında profesör ve doçent veteriner hekimler de eşlik ederken, öğrenciler işaretleme ve aşılama faaliyetleri gibi gerçekleştirilen uygulamaları yerinde görme imkânı buldular.Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Veterinerlik Fakültesi öğrencilerine verilen eğitimin hem öğrenim hem de meslek hayatlarına büyük katkı sağlayacağını belirterek Öğrencilere eğitim verecek kapasiteye ve ekipmana sahip bir bakımevini faaliyete geçirdiğimiz için gurur duyuyoruz” dedi. Sarıkurt, veteriner hekimler ve bakımevi çalışanlarının öncülüğünde sahipsiz hayvanları korumaya ve tedavi etmeye devam edeceklerini belirtti.


 

Haber / Ruşa ELMA