Belediyeyi bağımsız denetim firması denetleyecek

Belediye meclis salonunda basın toplantısı düzenleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediyenin tüm hesaplarının Bağımsız Dış Denetim Firması tarafından denetleneceğini söyledi. Gürkan, k

GÜNDEM 21.05.2019 14:35:00 0
Belediyeyi bağımsız denetim firması denetleyecek

2014 yılında göreve geldiğinde vatandaşlara ‘Şeffaf, açık, hesap verebilir bir yönetim’ sözü verdiğini, bunu da büyük oranda başarmaya çalıştığını söyleyen Gürkan, “Uzunca bir süre 6 ayda bir halka hesap verme toplantıları yaptık ki hesap verme toplantılarını bizim yaptığımız bağlamda yapan tek belediye bizdik. Yani sadece belediye binasına ya da belli yerlere bütçenin belli rakamlarını asıp şu kadar alacağımız, şu kadar paramız, şu kadar borcumuz var şeklinde değil; basının huzurunda, tüm halkı eksiksiz ve ayrımsız toplantıya davet ederek,  halka açık hesap verme toplantıları yaptık. Hesap verme toplantılarına bu dönemde de devam edeceğiz. Her 6 ayda bir hesap verme toplantılarını yapacağız” dedi.

 

6 AYDA BİR HESAP VERME TOPLANTILARI DÜZENLENECEK

 

Başkan Gürkan, meclis toplantılarının canlı olarak yayınlamaya devam edeceğini kaydederek “Halkın, belediye meclisinin nasıl çalıştığını, neler konuştuğunu canlı olarak izlemesini arzu ediyoruz” dedi.  ‘Şeffaf, açık, hesap verebilir’ ilkesi gereği çok önemli bir karar aldıklarını söyleyen Gürkan, “Belediyemizin hesapları için biz her yıl bir denetim komisyonu kuruyoruz ve o denetim komisyonu 5 gün boyunca belediyemizin hesaplarını inceliyor ve hazırladıkları rapor belediye meclisine geliyor. Ama bu çok profesyonel bir denetim değil. Biz bunun daha profesyonel olması gerektiğini düşündük. Bu yüzden bağımsız dış denetim firması ile çalışma kararı aldık. Firma henüz belli değil bununla ilgili çalışmaları başlatma talimatını verdim. Bağımsız Dış Denetim yetkisini almış bir firma ile anlaşacağız ve hesaplarımızı o firmanın denetimine açarak sadece Türkiye’nin değil; tüm dünyada kabul görmüş bir yöntemle belediyemizin hesaplarını denetleteceğiz. Bunun da şeffaflık ve hesap verebilir ilkesinin en somut göstergesidir” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE