Hakkari'den Kırklareli'ne gönül köprüsü

Hakkari Derecik İMKB Çok Programlı Lisesi'nden 21 öğrenci Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in daveti üzerine Kırklareli'ne geldi. Vali Bilgin ile görüşen öğrenciler, Kırklareli Üniversitesi?

GÜNDEM 21.05.2019 14:26:00 0
Hakkari

Hakkari’den gelen öğrencileri misafir eden Vali Bilgin, “Hakkari, Şırnak, Muğla, Artvin, Kırklareli hiç fark etmiyor, biz bir bütünüz. Kırklareli mutluysa, Hakkari mutludur, Muğla mutluysa Artvin mutludur. Türkiye dünyanın en güzel ülkesidir. Dolayısıyla hepimiz aynı gemide bulunan yolcuyuz. Bu nedenle bu geminin su almaması gerekiyor. Biz birlikteliğimizi en üst seviyede tutuğumuz sürece bizimle savaşmak isteyen, bizi güçsüz kılmak, ayrıştırmak ve mutsuz kılmak isteyen dış odaklar bizimle hiçbir zaman mücadele edemez” dedi.

 

İLK KEZ HAKKARİ DIŞINA ÇIKTILAR

 

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Elif Tanrıkulu da tek arzularının vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirebilmek olduğunu ifade ederek “Öğrencilerimin hepsinin yürekleri pırıl pırıl. Öğrencilerim ilk defa Hakkari'nin dışına çıktı, uçak ile tanıştı” dedi.  Öğrencilerden Birgül Üstündağ da Kırklareli'nde çok eğlendiklerini ve ilk kez Hakkari'nin dışına çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 

 

ÜNİVERSİTEYİ ZİYARET ETTİLER

 

Okul öğretmenleri; Özgür Sonkaya, Mutlu Reyhan Moroğlu ve Elif Tanrıkulu nezaretinde Kırklareli’ne gelen Hakkari Derecik İMKB Çok Programlı Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencileri Kırklareli Üniversitesi’ni de ziyaret etti. Kırklareli Üniversitesini tanımak, üniversite tercihinde bulunacak öğrencilere bölüm ve programlar hakkında bilgi vermek ve üniversite ortamını yerinde deneyimlemek amacıyla gerçekleştirilen ziyarette öğretmen ve öğrenciler, Merkez Kampüsünü gezerek birim yetkililerinden bilgiler aldı.

 

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

 

Ziyarette öğrencilere üniversitemizin eğitim - öğretim ve araştırma - geliştirme çalışmalarının yanı sıra barınma, beslenme, spor, kültür - sanat ve sosyal imkânları da anlatıldı. Öğretmen ve öğrenciler ayrıca Merkez Kampüs içerisindeki fakülte binaları, sınıf ve laboratuarlarına ek olarak Merkez Kütüphane ile Yemekhane Binasını da gezdi. Kırklareli Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Bülent Şengörür de, ziyaret kapsamında ilk kez Hakkari dışına çıkan öğrenciler ile Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda buluştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ