Ayşe'nin katillerine ağırlaştırılmış müebbet

Muratlı'da aynı fabrikada çalışırken aşık olduğu 19 yaşındaki Ayşe Öztürk'ü, işe gitmek için çıktığı evinin önünde başından vurarak öldüren katil zanlısı Alp

GÜNDEM 19.05.2019 16:23:00 0
Ayşe

Muratlı’da bir tekstil fabrikasında çalışan Ayşe Öztürk, 2017 yılının aralık ayında, sabah evinden çıkıp, işine giderken aynı fabrikada çalışan Alparslan İşçan tarafından başından tabanca ile tek kurşunla vurularak, öldürüldü. Olayın ardından katil zanlısı İşçan, kendisine yardım eden babası Hamza İşçan ile birlikte kaçarken, otomobillerinin tarlada çamura saplanması sonucu yakalanan baba ve oğul tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

KARAR DURUŞMASI YAPILDI

 

İkili hakkında Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılırken, karar duruşmasında tutuklu sanıklar Alparslan İşçan ve Hamza İşcan ile avukatları hazır bulundu. Ölen kadının yakınları ile avukatlarının da katıldığı duruşmaya davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı Özge Beyazsu Karagöl de geldi. Psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu, ilaç kullandığını iddia eden Sanık Alparslan İşcan “Olay günü Ayşe Öztürk'ün yanına gittim. Beni görünce panikleyip, telefonla babasını aradı ve 'Baba Alparslan burada gel beni al' dedi. Yanına yaklaşıp, 'Seni kaçırmaya geldim' dedim. Ayşe bacağıma doğru tekme attı. Tekme attıktan sonra korkutma maksatlı belimdeki silahı çektim. O anda kullanmış olduğum ilaçların etkisiyle bir anda kendimi kaybettim” dedi.

 

BİLİNÇLİ OLARAK ATEŞLEMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

 

Silahı bilinçli olarak ateşlemediğini iddia eden İşcan “Tek el ateş ettim, neresine denk geldiğini bilmiyorum. Yere düştüğünü gördüm, panikleyip arabaya koştum. Arabadaki babam ne olduğunu sordu, ona bir şey söylemedim” dedi. Baba Hamza İşcan da oğlunun Ayşe Öztürk'e aşık olduğunu, bu nedenle Muratlı’ya yerleştiklerini öne sürerek, “Oğlumun kıza kaçma teklifinde bulunması için evin önüne gittik. Onun tanıştığı ilk kızdı, başka bir kız arkadaşı yoktu. Bu nedenle bırakmak istemiyordu. Silah bana ait. Nereden temin ettiğimi söylemek istemiyorum. Oğlumun Ayşe'yi öldürdüğünü bilmiyordum. Daha sonra öğrendim” dedi.

 

'KAPININ ÖNÜNDE TİLKİ GİBİ GEZERDİ'

 

Genç kızın babası Raşit Öztürk de katil zanlısının kızını sürekli tehdit ettiğini belirterek “Kızımla ilgili duvarlara 'seni seviyorum' diye yazılar yazıyordu. Sürekli kapımızın önünde, tilki gibi gezerdi. Kızımı sürekli tehdit ediyordu. Kızım, 'savcılığa şikayet edelim' diyordu, ancak şikayette bulunmadık. Ayşe olay günü beni telefonla arayıp, 'Baba Alparslan önüme çıktı' dedi. Telefon kapandı. Hemen evden çıktım, 50-60 metre gittiğimde kızımı yerde yatarken buldum” dedi. Tanık olarak dinlenen ve mahkeme huzurunda katil zanlısını teşhis eden Salih Köseoğlu ise yolda giderken önüne bir kız çıktığını ifade ederek “olay günü yaşananları anlattı. Sanıkların pişmanlık duymadıklarını ifade eden Öztürk ailesinin avukatı Rukiye Altın “Hafifletici nedenler ve takdiri indirim uygulanmayarak, en üst hadden ceza verilmesini talep ediyoruz” derken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı Özge Beyazsu Karagöl de sanıkların indirim yapılmaksızın cezalandırılmalarını talep etti.Mahkeme, 2 sanığı yargılama sürecindeki davranışları ile pişmanlık duymamalarını dikkate alarak, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

 

Haber / Yakup KARATEPE