Çakı gibi asker oldular

Engelliler Haftası dolayısıyla Tekirdağ'daki engelli vatandaşlar İl Jandarma Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yaptı. Çakı gibi birer asker olan engelli vatandaşlar için yemin tör

GÜNDEM 17.05.2019 16:32:00 0
Çakı gibi asker oldular

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Sancak kıt’ası ve tören bölüğünün yerini alması ile devam etti. Jandarma Teğmen Levent Atar tarafından andın anlamının izahının yapılmasının ardından engelli askerler askerlik yemini etti.  Tören Jandarma Er Mahmut Türüdü’nün, ‘Yüreğimin Sesi’ şiirini okuması ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Başkanı Rukiye Güneş’in konuşması ile devam etti.

 

HAKLI GURURUNU ÖMÜR BOYU TAŞIYOR

 

Yemin töreninde konuşan Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş “Bugün 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla Jandarma Genel Komutanlığı’nın direktifleri doğrultusunda bir günlük temsili askerlik uygulaması yemin törenine hoş geldiniz. Anayasamızın 72. Maddesinde vatan hizmeti her Türk’ün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk milleti için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır” dedi.

 

 

KUTSAL BİR GÖREV

 

Askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu kaydeden Karakaş, “Sizler bu üniformayla ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere, kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bir kısmınız doğuştan bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bu şekilde yaşamak zorunda kaldınız ancak şunu bilmelisiniz ki yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiçbir zaman kaybetmemeniz, hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve kararlılığınız ile bu kutsal üniformayı giyme cesaretiniz hepimize örnek teşkil edecektir” dedi.

 

TERHİS BELGELERİ VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından askerlerimizin Askerlik Terhis Belgesi ve hediyeleri Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi. Tekirdağ Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Folklor Ekibinin gösterisinin ardından askerlik uygulaması törenine katkılarından dolayı günün anısı olarak Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Şube Başkanı Rukiye Güneş'e şilt takdim edildi.

 

 

TÖREN GEÇİŞİ İLE SONA ERDİ

 

Askerlerimizin yemin töreni, Tören Geçişi ile sona erdi. Törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Garnizon Komutan V. Gürcan Sezengöz, Başsavcı Güngör Karakoç, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ZİÇEV Tekirdağ Şubesi Başkanı Rukiye Güneş ve aileler katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ