Şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, şehit aileleri ve gaziler onuruna Ramada Otel'de iftar yemeği verdi. İftarda konuşan Yıldırım "Bu topraklar çok kıymetli. O kadar kıymetli ki, dünyadaki pek çok Ã

GÜNDEM 16.05.2019 13:15:00 0
Şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar

İftar Programı, Orta Camii İmam Hatibi Mustafa Topçu’nun Kur’an tilavetiyle başladı. İftarda konuşma yapan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “Bu topraklar çok kıymetli. O kadar kıymetli ki, dünyadaki pek çok ülkenin gerek komşumuz olsun gerek uzak olsun gözleri topraklarımızda. Bunun bilincinde olan bizler, topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar korumaya devam edeceğiz. Canımızı bu topraklar için vermekten hiçbir zaman çekinmeyiz. Sizler bunun en canlı örneklerisiniz. Bu topraklarda çok fazla şehit verildi ve pek çok gazimiz oldu. Bu topraklarda yaşayan insanımız bundan hiçbir zaman şikayetçi olmadı. Vatanını savunmak için koşa koşa savaşa gitti ve mücadelesini yapma gayreti içerinde oldu. Askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla,  siviliyle bu gayret içerisinde vatanımızı savunmaya devam ettiler. Günümüzde de bu devam ediyor. Gerek silahlı bir şekilde vatan savunması için askerimiz, polisimiz, jandarmamız gayret ediyor bir taraftan da ekonomik anlamda büyük bir savaş veriliyor” dedi.

 

“BUGÜNDEN BAŞLAMALIYIZ”

 

Dünyada var olabilmenin şartının ekonomik ve kültürel anlamda güçlü olmak olduğunu dile getiren Yıldırım “Sanat anlamında, spor anlamında da güçlü olmaktır. Bizler, bütün bu alanlarda kendimizi daha çok geliştirip dünyada bizde varız diyebilirsek işte o zaman çok daha güçlü olacağız, o zaman dünyada kendimizi daha güzel yerlerde görebileceğiz. Bizler, yarınki gençlerimize daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir Trakya, daha güzel bir Tekirdağ bırakmak istiyorsak buna bugünden başlamalıyız. Yarınki nesil, bizden bizim öncekilerden aldığımızdan çok daha güzel bir ülke bulmak isteyeceklerdir. Bunda da haksız değiller. Bizde elimizden gelen gayreti bunun için sarf ediyoruz. Her şeyimizle, bütün mesaimizle bu toprakların kalkınması için dünyada Türkiye’nin de var olduğunu gösterebilmek için tüm gayretimizi sarf ediyoruz.  İftar sofraları paylaşıldıkça daha anlamlı hale gelir. İftarımıza icabet etmeniz bize güç veriyor. Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

 

YEMEK DUASI OKUNDU

 

Ardından Süleymanpaşa Müftü Vekili İsmail Hısım tarafından yemek duası okundu. İftara Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, NKÜ Rektörü Mümin Şahin, Vali Yardımcıları Tayyar Şaşmaz, Abdullah Kalkan, Şahin Aslan, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt,  İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, kurum müdürleri ve şehit ve gazi aileleri katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU