"Demokrasiyi 23 Haziran'da milletimizle beraber tedavi edeceğiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, ''Her şey çok güzel olacak'' sloganıyla başlatılan kampanyasına 20 TL bağışta bulunmasının ardından bıÃ

GÜNDEM 13.05.2019 17:58:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ‘’Manevi kızım’’ dediği kanser tedavisi gören Tekirdağlı Göknur Damat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesinin ardından Ekrem İmamoğlu’na destek verdi.

“HEPİMİZİN SORUNUDUR”

‘’Her şey çok güzel olacak’’ sloganıyla başlatılan İmamoğlu’nun kampanyasına 20 TL bağışta bulunan Göknur Damat, olayın ardından bıçaklı saldırıya uğradı. Ekrem İmamoğlu, Göknur Damat’ı Tekirdağ’daki işyerinden ziyaret etti. Ziyarette konuşan İmamoğlu “Bugün sürpriz bir şekilde Tekirdağ’dayız. Keşke vesile bu olmasaydı. Göknur’u ziyarete geldik. Üzücü bir olay yaşandı. Bu konuda canımız çok sıkılıyor. İnsanlığımızı, vicdanımızı, bu toplumun ahlakını hatırlamamız gerekiyor. Sevgili Göknur’a bir tercihinden dolayı saldırıda bulunmak, bir linç kültürünün toplumda yer etmesi, bunlar hepimizin sorunu. Belki simgesel olarak buradayız. Konu ne Göknur ne Ekrem İmamoğlu. Konu aslında şuanda toplumun ahlakı ve vicdanı. Bunu konuşmamız ve bunu çözmemiz lazım. Hepimiz her şeyden önce insanız. Hepimiz her şeyden önce kadınız, erkeğiz, anneyiz, babayız, çocuğuz” dedi.

“HEPİMİZİ RAHATSIZ EDEN BİR OLAY”

İmamoğlu “Sevgili Göknur hür iradesiyle, aklıyla, fikriyle bir karar vermiş, birilerine destek oluyor. Diyor ki ‘Ben onun olmasını istiyorum’. İstanbul’da yaşamıyor olabilir ama bir tercihte bulunuyor, bir dekont paylaşıyor, güzel de bir mesaj var ‘her şey çok güzel olacak’ diyor. Birini mi kötüledi, birine mi hakaret etti, bir şey mi yaptı? Toplum vicdanı dediğimiz şey çok önemli. Sonrasında sevgili Göknur bir saldırıya uğradı. Niye? Toplum öyle bir hale getirilmiş ki sosyal medya üzerinden yaydırılan bir takım işler, işlemler, öfkeler, hakaretler, belki onun etkisi altında kalan birisi, belki onu yapanlardan birisi bilemem. Ama neticede hepimizi rahatsız eden, üzen bir olayla karşı karşıyayız” diyerek Göknur Damat ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. 21 Nisan’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ve linç girişimini de anımsatan İmamoğlu “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı olaylarından biridir 21 Nisan’da yaşanan, sayın genel başkanımızın başına gelen olay. O da yaratılan bir linç ortamının, linç kültürünün önemli bir sorunudur. Onun da sorumluları dışarıda. Göknur’a bu hareketi yapan kişinin mutlak bulunması konusunda hızlıca emniyet birimlerimizin ciddi bir araştırma yapıp o kişiyi bulup sorgulamasının şart olduğunu düşünüyorum” dedi.

“BEN PARTİ TUTMAM, KİŞİ TUTARIM”

Ekrem İmamoğlu’nu işyerinde ağırlayan Göknur Damat da “Ben siyasete alet olmak istemiyorum. Ben siyasetçi değilim. Ben makyözüm. Benim burada küçük bir dünyam, kendi içimde de büyük olan bir dünyam var. Kanser hastalığına yakalandım. Kanser hastalarının elçisi olarak cumhurbaşkanımıza gittim. Onun yanında olmaktan da gurur duyduğumu her defasında söyledim. Ama ben parti tutmam, ben kişi tutarım. Kişinin fikri benim fikrime yatkınsa o kişiyi desteklerim. A partisi, B partisi önemli değil. Ben istiyorum ki, kanser hastası oldum, bu kötü şey benim başıma geldi, ama kanser hastaları son 3-4 yıldır daha fazla konuşur hale geldik. Bir elçi oldum. Ben barış istiyorum” dedi.

“HERKES YAZACAĞINA, SÖYLEYECEĞİNE DİKKAT ETMELİ”

Linç kültürünün bitmesi için toplumsal vicdanın çalıştırılması gerektiğini söyleyen İmamoğlu “Herkes yazacağına, çizeceğine, söyleyeceğine dikkat etmeli. En başta bu ülkeyi yönetenler, siyasiler, yani biz, hepimiz sözlerimize dikkat edeceğiz. Ve bu konuda eylemde bulunan insanlar elini kolunu sallayarak sağda solda gezemeyecek” dedi.

KİMSE, KORKUTARAK KİMSENİN SESİNİ KISAMAZ

'Her şey güzel olacak' sloganına destek veren sanatçıları eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da cevap veren İmamoğlu “Siyaset adına koca koca adamların kötü laflar söylememesi gerekiyor, söylemesinler. Topluma yazık ediyorlar. Bu işi bitirmek lazım. Herkes işine baksın. Türkiye demokrasi sorunu yaşıyor. Türkiye’de yapılmış ve kazanılmış bir seçim başka bir boyuta taşındı. Bunu konuşsunlar. Ya da Türkiye’nin ekonomik sorunlarını konuşsunlar. Sanatçılar dünden daha cesur olacak göreceksiniz. Bizim insanımızın iradesiyle kendi fikrini söyleyebileceğini ben biliyordum. Bunu bugün görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu, memleket adına büyük bir kazanım aslında. Kimse korkutarak, ürküterek, işinden ederek, sanatçıları tehdit ederek kimsenin sesini kısamaz” dedi.  

BU MESELE MEMLEKET MESELESİDİR

Kendisine danışmanlık yapan bir insan kaynakları uzmanının Türk Hava Yolları ile sözleşmesinin iptal edildiğini, kendisi hakkında köşe yazısı yazan Ayşe Baykal ve kardeşinin Bağcılar Belediyesi Engelli Rehabilitasyon merkezi’ndeki işine son verildiğini anımsatan İmamoğlu, “Bu neyin nesi? Nereye kadar? Bir adım ileri gidemezsiniz. Bu millet uyanacak. Bu Ekrem meselesi değil, bu Göknur meselesi değil, bu memlekete meselesidir” diye konuştu.

“İNSANLARIN SEVGİSİ VE VİCDANI BİZİ KORUYACAKTIR”

“Sizin için önceki seçime göre ekstra güvenlik önlemleri olacak mı” sorusuna da cevap veren İmamoğlu “elbette ki güvenlik tedbirlerimiz her geçen gün artıyor. Çünkü çevremizdeki insanlar her geçen gün çığ gibi artıyor. Beni koruyan milyonlarca insan olduğunu hissediyorum. Ben bu sorumluluğun altından nasıl kalkarım diye düşünüyorum. Bu bir sorumluluk, insanlar size sevgisini veriyor, beklentilerini anlatıyor. Böyle bir çevrem oluştu. Allah’a şükür benim güvenliğim İstanbullulara emanettir. Topluma, insanlığa ve bu toplumun vicdanına emanettir. Elbette ki güvenlik görevlilerimiz gerekeni yapıyor. Emniyetimize, polislerimize teşekkür ediyorum. Onların hiçbirinin ayağına taş değmesin. Onlar her zaman yanımızdalar o ayrı. Ama insanlarımızın sevgisi ve vicdanı bizi koruyacaktır” dedi.

“DEMOKRASİMİZİ TEDAVİ EDECEĞİZ”

Binali Yıldırım’ın “Büyükşehirde küçük bir arıza çıktı. İnşallah 23 Haziran’da bu arızayı gidereceğiz” sözlerinin hatırlatılması üzerine Ekrem İmamoğlu “Türkiye’de küçük değil, o süreçte çok büyük bir arıza çıktı. Demokrasi arızasını çıkarttılar. Bu demokrasi arızasını Allah’ın izniyle 23 Haziran’da halkımızla beraber tedavi edeceğiz. İlk gece çıkıp 3 bin 700 oyla ben kazandım deyip ilk arızayı çıkaran kendisiydi. Onu da tedavi ettim, bu sözünü de tedavi edeceğim. 23 Haziran’da demokrasiyi inşallah milletimizle beraber İstanbul’da tedavi edeceğiz” dedi. Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretinde CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da yer aldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU