Şehit ve gazi aileleri için iftar programı düzenlendi

Ergene'de Ergene Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi aileleri için iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da katıldı.

GÜNDEM 9.05.2019 16:18:00 0
Şehit ve gazi aileleri için iftar programı düzenlendi

Şehit ve gazi aileleri için düzenlenen İftar programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak açılış konuşması yaptı.

 

 

"BU VATAN ÇOK DEĞERLİ"

 

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak'ın ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Bu vatan, çok kıymetlidir. Bu vatan, çok değerlidir. Bu topraklar, şehit kanlarıyla sulanmış topraklardır. Onun içindir ki, bu vatanda çok şehit vardır. Her ailenin içerisinde birkaç kuşak geriye gittiğinizde mutlaka bir şehide, bir gaziye rastlarsınız. Bu topraklar, kıymetli olduğu için pek çok dış gücün gözleri de bu topraklardadır. Öyleyse, bu toprakları korumak için bu vatanı, bu devleti, bu ülkeyi korumak için hepimiz, kanımızın son damlasında kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Vatan kurulurken tabi ki asker gerekiyor ama vatan kurulduktan sonra da askerlere ihtiyacımız vardır. Bu askerler, irfan ordusudur, sanayici ordusudur, sağlık ordusudur, işçi ordusudur. Bu ordulara da ihtiyacımız vardır. Bunlarla birlikte bu vatan, ayakta kalacaktır. İnşallah dünyada da Atatürk’ün dediği gibi 'Milletimiz, ilelebet payidar olacaktır' Bu yemeğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu yemeği pişirip ikram eden ve bize hizmete eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim İnşallah güzel bir şekilde başladığımız ramazan ayını güzel bir şekilde sonlandırmayı nasip etsin" sözlerine yer verdi.

 

Haber/ Özge MERİÇ