"Pet şişeyi getir bez torbayı götür"

Çerkezköy'de 'Plastiği Veriyoruz Doğayı Alıyoruz' sloganıyla başarılı bir proje daha hayata geçirildi. Çerkezköy'de bulunan ilk okullarda başlatılan proje kapsamında 7 adet 1 buçuk litrelik pet şiÅ?

GÜNDEM 8.05.2019 16:23:00 0
"Pet şişeyi getir bez torbayı götür"

'Plastiği Veriyoruz Doğayı Alıyoruz' sloganıyla başlatılan proje kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığında bugün düzenlenen imza töreninde, protokol; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Müdürü Murat Kıroğlu ve Şehit Muharrem Yenal Özel Öğretim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Murat Sütçü arasında imzalandı.

 

"AMAÇLANAN VE BİZİM ÖNCELİĞİMİZ, ÇEVRE VE GELECEĞİMİZ"

 

Çerkezköy'de şimdilik sadece ilk okullarda başlatılan projede başarılı olunacağına inandığını belirten Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Bu projenin oldukça yararlı olduğunu düşünüyorum. Herkesin bildiği üzere marketlerde bulunan plastik torbalar yılbaşından buyana artık ücretli. Ücret her ne kadar sembolikte olsa vatandaş bu karardan sonra cebinde plastik poşet taşımaya başladı. Burada amaçlanan ve bizim önceliğimiz çevre ve geleceğimiz. Bu plastik maddeler doğada 500 yılın üzerinde bir zamanda yok oluyor ve bu plastik maddeler petrolün bir türevidir.Buda doğanın dengesini bozuyor ve geleceğimizi tehdit ediyor.Plastik poşetlerin ücretli olmasından bu yana marketlerde poşet kullanımı yüzde 80 azalmış durumda. Bu projeyle amaç çocuklara plastiklerin doğaya atılmaması ve tekrar geri dönüşüme kazandırılmasını aşılamak. Pet şişeler karşılığında dağıtılacak olan bez çantalarımız tamamen işlenmemiş ham kumaştan üretilmiştir ve biz bu konuya hassasiyetle dikkat ettik" dedi.

 

"BİZ BU PROJEYİ ORTA OKUL VE LİSELERLE TANIŞTIRMAK İSTİYORUZ"

 

Ardından konuşan Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, "Bu proje Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılmış bir proje ve bizde bu projeyi Çerkezköy olarak yapmaya karar verdik. Gerçekten başarılı bir proje, biz bu projeyle plastik kullanımını önemli derecede azaltacağımızı düşünüyor ve hedefliyoruz. İlk önceliğimiz ilk okul çocuklarımız onlara bu projeyi aşılamak ve daha sonrasından orta okul ve liselerle de projemizi tanıştırmayı istiyoruz. Burada önemli olan bir şey de torbalarımızın Çerkezköy de üretilebiliyor olması ben bunun içinde Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'ne, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı, Şehit Muharrem Yenal Özel Öğretim Meslek Okulu'na ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

"HEDEFİMİZ HAZİRAN SONUNA KADAR 25 BİN PLASTİK ATIK TOPLAMAK"

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, "Hedefimiz haziran sonuna kadar 25 bin plastik atık toplamak. Ben öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sayesinde bunu başaracağımıza inanıyorum. Proje daha hazırlık aşamasındayken okullarımız çalışmaya başladılar birazdan okul müdürlerimiz gelecek ve bez torbalarımızı teslim edeceğiz. Yarından itibaren pet şişelerini toplayan öğrenciler bez torbalarını alabilecekler" diyerek tüm Çerkezköy halkını bu projeye duyarlı olmaya ve  destek vermeye davet etti. 

 

Haber / Servet AYTEN