Her trafik kuralının bir nedeni, uyulmadığı takdirde bir bedeli vardır

Çerkezköy'de düzenlenen Trafik Haftası etkinliğinde konuşan trafik memuru Saim Aydın, "2018 yılı içerisinde yayaların karıştığı trafik kazalarında bin 487 insanımız hayatını kayb

GÜNDEM 8.05.2019 16:06:00 0
Her trafik kuralının bir nedeni, uyulmadığı takdirde bir bedeli vardır

Karayolu Trafik Haftası Çerkezköy’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bugün saat 14:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, emniyet ve jandarma ekipleri, belediye zabıta görevlileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

“KAZALARIN YÜZDE 22.3’Ü YAYALARDAN KAYNAKLANIYOR”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı polis memuru Saim Aydın yaptı. Her yıl Mayıs ayının il Cumartesi gününü Karayolu Trafik Güvenliği Günü, takip eden haftanın ise Karayolu Trafik Haftası olarak kutlandığını belirten Aydın “Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarında her yıl çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmekte, binlerce vatandaşımız yaralanmakta ya da sakat kalmaktadır. 2018 yılı içerisinde yayaların karıştığı trafik kazalarında bin 487 insanımız hayatını kaybetmiştir.  Meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yüzde 22.3’ü korumasız kara yolu kullanıcıları olarak tabir edilen yayalardan kaynaklanmaktadır” dedi.

 

 

 

“HER TRAFİK KURALININ BİR NEDENİ VAR”

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edildiğini anımsatan Aydın “Okul ve yaya geçidi önlerinde ilk geçiş hakkı yayaların olduğundan sürücülerin ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla yaya geçişi önceliğine vurgu yapan ‘önce yaya’ ikonları, belediye başkanlığı tarafından çizimleri yapılarak kendi sorumluluk alanımızda uygulamaya konuldu. Tüm yol kullanıcılarının, sürücü ve yayaların doğru bilgilendirilmesi, kamuoyunda yaya önceliği algısının güçlendirilerek yaya kazalarının azaltılması ve yaya güvenliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Düzenli ve kazasız bir trafik sadece cezalar ve önleyici tedbirlerle sağlanamaz. Toplumun tüm kurumlarına ve bireylerine görevler düşer. Trafik kuralları uyulması gereken zorunluluk olarak düşünülmemelidir. Bir gelenek görenek gibi yaşanmalı, trafik kültürü oluşturulmalıdır. Bu kültür oluşurken ‘trafik kurallarına saygı tüm insanlığa saygıdır’ olgusuyla hareket edilmeli ve biz yetişkinler trafik kurallarına uyarak çocuklarımıza örnek olmalıyız. Trafik terörüne kurban verdiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden vatandaşlarımıza sağlık, yakınlarına da sabır diliyorum. Unutulmamalıdır ki her trafik kuralının bir nedeni, uyulmadığı takdirde bir bedeli vardır” dedi.

 

ALKOL GÖZLÜĞÜ İLE PENALTI ATIŞI YAPTILAR

 

Polis memuru Saim Aydın’ın konuşmasının ardından stantlar gezildi. Stantlarda emniyet, jandarma ve belediye trafik zabıta ekiplerinin kullandığı cihazlar tanıtıldı. Öğrencilere Kaymakamlık tarafından yaptırılan Trafik Boyama Kitabı ile belediye tarafından Trafik Haftası dolayısıyla yaptırılan yap-boz hediye edildi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi ve vatandaşlar alkolün etkisini göstermek amacıyla alkol gözlüğü takarak penaltı atışı yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU