Kakava Hıdırellez Şenlikleri sona erdi

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Kakava Hıdırellez Şenlikleri, Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerle son buldu. Vatandaşlar Edirne Belediyesi tarafından Saraçlar Caddesi'ne konulan ve üzerinde

GÜNDEM 7.05.2019 15:46:00 0
Kakava Hıdırellez Şenlikleri sona erdi

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen Kakava Hıdırellez Şenlikleri'nin son gününde Saraçlar Caddesi’nde renkli yumurtalar tokuşturuldu; niyetler çekildi. Etkinliği izleyenler Edirne Belediye Bandosu’nun çaldığı 9/8’lik şarkılara eşlik ederek dans edip doyasıya eğlendi.

 

HALK OYUNLARI EKİBİ BEĞENİYLE İZLENDİ

 

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinlik kapsamında Edirne Belediye Bandosu konser verdi. Etkinliğe katılanlar 9/8’lik şarkılar eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendi. Katıldıkları yarışmada Marmara Bölge ikincisi olan Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi büyük bir beğeniyle izlendi.

 

DOYASIYA EĞLENDİLER

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Hıdırellez’in ritüeli olan renkli yumurta tokuşturma etkinliğini Edirne Televizyonu’nun Haber Müdürü Seyide Esen ile yaptı. Seyide Esen daha sonra dilek sepetinden çektiği dileği tüm katılımcıların huzurunda okudu. Etkinliği izleyenler de bu coşkuya ortak olarak birbirleri ile renkli yumurta tokuşturdu, dilek sepetinden dilek çekti. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen Kakava Hıdırellez Şenlikleri’yle bahara merhaba dediklerini belirterek, "Bahar, hayatın ve yaşamın kaynağı. Bütün insanların mutlu olduğu zamanlar. Edirne’de baharı karşıladık. Ülkemize ve bütün dünyaya mutluluklar diliyorum" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Servet AYTEN