Çerkezköy'de ramazan davulcuları belirlendi

Onbir ayın sultanı Ramazan Ayı'nda geleneksel hale gelen ramazan davulcularının isimleri bugün belirlendi. Çerkezköy'ün 10 mahallesinde toplamda 16 davulcu görev alacak.

GÜNDEM 3.05.2019 18:45:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy'ün 10 Mahallesi'nde görev alacak ramazan davulcularının isimleri belli oldu.  5 Mayıs Pazar gününü 6 Mayıs Pazartesi gününe bağlayan gece itibari ile göreve başlayacak olan 16 davulcu Ramazan Ayı boyunca vatandaşları sahura uyandıracak.

 

GÖREV KİMLİK KARTLARINI ALDILAR

 

Bugün görev kimlik kartlarını almak üzere Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne gelen davulculara kimlik kartlarını Çerkezköy Belediyesi Zabıta Amiri Ferit Başavcı verdi. İsmi okunan davulcular kartlarını alıp görev alacakları mahalleleri öğrendiler.

 

16 DAVULCU GÖREV ALACAK

 

Görev Kimlik Kartlarını alan, Ahmet Karaoğlu, İsmail Çıbık, Celal Karaoğlu, İrfan Demirkır, Erhan Halka, Recep Tınmaz, Muzaffer Bayraktar, Behçet Tezgel, Ergül Karasu, Levent Çınar, Tanju Zurnacı, Hüseyin Pirbudak, İbrahim Karasu, Aziz Bayduncu, Mehdil Masum ve Sinan Demirkır ramazan boyunca vatandaşları sahura uyandıracak. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Çerkezköy’ün 10 mahallesinde toplamda 16 davulcunun görev alacağını kaydetti.

 

TAAHHÜTNAME BELGESİ’Nİ İMZALADILAR

 

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Ramazan davulcularının boyunlarında Belediye’nin verdiği görev kimlik kartı ile dolaşmalarını isteyerek, dağıtılan kimlik kartlarında, davulcuların isim ve soy isimleri ile görevlendirildikleri mahallelerin adının yazılı olduğunu belirttiler. Kimlik kartlarının dağıtılmasının ardından, davulcuların her biri, "Ramazan davulcusu Çerkezköy Belediyesi Başkanlığının Görevlendirdiği bölge dışında gece davul çalamaz ve bahşiş toplayamaz. Davulcular vatandaşın verdiği tepkilere saygılı olarak  cevap verecek,varsa şikayetleri zabıta müdürlüğüne bildirecek. Sahur saatleri dikkate alınarak tüm çalışma bölgesinde görev yapılacaktır. Bahşiş toplama gün ve saatleri örf adetler dışına çıkılmaksızın,vatandaş rahatsız edilmeden,gönüllü kişilerin rızası ile gerçekleşir. Gece çalışırken davulcuların yaka kartları görünür şekilde üzerlerinde bulunacaktır. Ramazan davulcularının çalışmalarında aksaklık olan veya şikayete sebep olanların çalışma izni Çerkezköy Belediye Başkanlığınca iptal edilecektir" maddelerinin yer aldığı  2019 yılı Ramazan Davulcuları Taahhütname Belgesi’ni de imzaladılar. Bu yıl 10 mahallede görev alacak olan 16 davulcu 5 Mayıs Pazar gününü 6 Mayıs Pazartesi gününe bağlayan gece itibari ile Ramazan Ayı boyunca vatandaşları sahura uyandıracak.  

 

Haber / Servet AYTEN